2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Oroszország legújabb légvédelmi rendszere az “S-4OO”-as megkapta az exportengedélyt

Zhukovsky – augusztus 15. “Oroszország legújabb légvédelmi rendszere, az “Sz-4OO”-as megkapta az exporthoz szükséges licenceket, ennek külföldi exportjával kapcsolatban máris tárgyalások vannak folyamatban”- nyilatkozta az Almaz-Antei fegyvergyártó konszern vezérigazgató-helyettese pénteken.

“Az export engedélyek már megérkeztek, jelenleg tárgyalásokat folytatunk az exportól külföldi országok honvédelmi struktúráival. Már komoly előrehaladásokat értünk el a tárgyalások során” – nyilatkozta Vyacheslav Dzirkaln az Almaz-Antey fegyvergyárak rendkívüli meghatalmazottja, a “Rosoboronexport 2O14”-en Zhukovsky-ban (Moszkva-régió).

Mint Vyacheslav Dzirkaln elmondotta, a megkérdőjelezhetetlen sorrendet betartják a szállítások során, természetesen úgy fog történni a szállítás, ahogyan az orosz államvédelmi rendszerek erői bejelentkeztek, azt követően a külföldi vásárlók kiszolgálása fog megtörténni.


“A “Sz-4OO”-as légvédelmi rendszer – beleérve a közepes hatótávolságú AIT védelmi rendszert is – folyamatosan lesz leszállítva és hadrendbe állítva az Orosz Föderáció hadserege számára. Szeretném hangsúlyozni, hogy eleget teszünk kötelezettségeinknek határidőkön belül külföldi vásárlóink felé, valamint ésszerű határidőkkel írunk új szerződéseket a rendszerre, illetőleg a határidő-meghatározásoknál maximálisan figyelembe vesszük lehetőségeinket” – mondotta Dzirkaln .

Továbbá elmondta, hogy a meglévő szerződések az “Sz-3OO” -as rendszerekre most már módosításra kerülnek “Sz-4OO”-as rendszerekre. “Mi jelenleg az “Sz-4OO”-as légvédelmi rakétarendszer reklámozásában vagyunk érdekeltek, igen ,az “Sz-3OO”-as rendszer hatékony, de ha mi már most kifejlesztettük az “Sz-4OO”-as rendszert, akkor miért is ne ajánlanánk fel a partnereknek és vásárlóknak illetőleg a jövendőbeli további megrendelőknek az új rendszert” – mondotta az Almaz-Antey vezérigazgató helyettese.

“Segítenünk kell a barátainknak és szövetségeseinknek a légvédelmi képességükben. Meg fogunk határozni újabb komoly feladatokat a cégeinknek beteljesíteni a jövőbéli export-kötelezettségeinket a partnerek felé, beleértve a külföldi szállítást is.” – mondotta.

A Sz-4OO TRIUMPH hosszú és közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer képes irányítani 72 rakétát egyszerre és egyszerre egyidőben 36 aktív célt tud céltartományba fogni 4OO kilométeres zónán belül.

Az orosz légvédelmi rendszereket gyártó Almaz-Antey tárgyalásokat folytat szolgáltató központok felállításáról Algériában, Vietnamban és Kínában, mondotta egy céges tisztségviselő az Oboronexpo 2O14 fegyverkiállításon a tegnapi nap folyamán. “A szolgáltató központok fontos iránymutatással tudnak szolgálni arról min dolgozunk aktuálisan, mi felajánlottuk a partnerek számára a központok felállítását” – nyilatkozta Vyacheslav Dzirkaln az Almaz-Antey fegyvergyárak rendkívüli meghatalmazottja. “Ez nagyon hatékony módszere a már működő eszközökkel kapcsolatos döntéshozatalban, mely lehetővé tesz gyors döntéshozatalt a légvédelmi rendszerek modernizációjáról és javításáról anélkül hogy ki kellene őket szállítani az őket használó országból”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...