2023, március 29.
3.2 C
Budapest
5.4 C
Moszkva
Array

Oroszország legújabb légvédelmi rendszere az “S-4OO”-as megkapta az exportengedélyt

Zhukovsky – augusztus 15. “Oroszország legújabb légvédelmi rendszere, az “Sz-4OO”-as megkapta az exporthoz szükséges licenceket, ennek külföldi exportjával kapcsolatban máris tárgyalások vannak folyamatban”- nyilatkozta az Almaz-Antei fegyvergyártó konszern vezérigazgató-helyettese pénteken.

“Az export engedélyek már megérkeztek, jelenleg tárgyalásokat folytatunk az exportól külföldi országok honvédelmi struktúráival. Már komoly előrehaladásokat értünk el a tárgyalások során” – nyilatkozta Vyacheslav Dzirkaln az Almaz-Antey fegyvergyárak rendkívüli meghatalmazottja, a “Rosoboronexport 2O14”-en Zhukovsky-ban (Moszkva-régió).

Mint Vyacheslav Dzirkaln elmondotta, a megkérdőjelezhetetlen sorrendet betartják a szállítások során, természetesen úgy fog történni a szállítás, ahogyan az orosz államvédelmi rendszerek erői bejelentkeztek, azt követően a külföldi vásárlók kiszolgálása fog megtörténni.


“A “Sz-4OO”-as légvédelmi rendszer – beleérve a közepes hatótávolságú AIT védelmi rendszert is – folyamatosan lesz leszállítva és hadrendbe állítva az Orosz Föderáció hadserege számára. Szeretném hangsúlyozni, hogy eleget teszünk kötelezettségeinknek határidőkön belül külföldi vásárlóink felé, valamint ésszerű határidőkkel írunk új szerződéseket a rendszerre, illetőleg a határidő-meghatározásoknál maximálisan figyelembe vesszük lehetőségeinket” – mondotta Dzirkaln .

Továbbá elmondta, hogy a meglévő szerződések az “Sz-3OO” -as rendszerekre most már módosításra kerülnek “Sz-4OO”-as rendszerekre. “Mi jelenleg az “Sz-4OO”-as légvédelmi rakétarendszer reklámozásában vagyunk érdekeltek, igen ,az “Sz-3OO”-as rendszer hatékony, de ha mi már most kifejlesztettük az “Sz-4OO”-as rendszert, akkor miért is ne ajánlanánk fel a partnereknek és vásárlóknak illetőleg a jövendőbeli további megrendelőknek az új rendszert” – mondotta az Almaz-Antey vezérigazgató helyettese.

“Segítenünk kell a barátainknak és szövetségeseinknek a légvédelmi képességükben. Meg fogunk határozni újabb komoly feladatokat a cégeinknek beteljesíteni a jövőbéli export-kötelezettségeinket a partnerek felé, beleértve a külföldi szállítást is.” – mondotta.

A Sz-4OO TRIUMPH hosszú és közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer képes irányítani 72 rakétát egyszerre és egyszerre egyidőben 36 aktív célt tud céltartományba fogni 4OO kilométeres zónán belül.

Az orosz légvédelmi rendszereket gyártó Almaz-Antey tárgyalásokat folytat szolgáltató központok felállításáról Algériában, Vietnamban és Kínában, mondotta egy céges tisztségviselő az Oboronexpo 2O14 fegyverkiállításon a tegnapi nap folyamán. “A szolgáltató központok fontos iránymutatással tudnak szolgálni arról min dolgozunk aktuálisan, mi felajánlottuk a partnerek számára a központok felállítását” – nyilatkozta Vyacheslav Dzirkaln az Almaz-Antey fegyvergyárak rendkívüli meghatalmazottja. “Ez nagyon hatékony módszere a már működő eszközökkel kapcsolatos döntéshozatalban, mely lehetővé tesz gyors döntéshozatalt a légvédelmi rendszerek modernizációjáról és javításáról anélkül hogy ki kellene őket szállítani az őket használó országból”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó