2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Oroszország kitiltotta a barátságtalan országok fuvarozóit

Oroszország megtiltotta a közúti teherszállítást azon országok vállalatai számára, amelyek hasonló korlátozásokat vezettek be Oroszországgal szemben. A rendeletet Mihail Misusztyin miniszterelnök írta alá, és szombaton tették közzé az ország hivatalos internetes jogi információs portálján.

A dokumentum szerint az uniós országok, Norvégia, Ukrajna és Nagy-Britannia vállalatai többé nem szállíthatnak árut közúton Oroszországon keresztül. A dokumentum szerint a tilalom válasz azokra a korlátozásokra, amelyeket ezek az országok a Moszkva ellen az év elején bevezetett szankciók részeként vezettek be az orosz kamionosok számára.

A rendelet október 10-én lép hatályba, és 2022. december 31-ig lesz érvényes. A dokumentum szerint a tilalom mind a kétoldalú, mind a tranzit áruszállításra, valamint a harmadik állam területére vagy területéről történő áruszállításra vonatkozik.

“A “barátságtalan országokból” Oroszország területén lévő végső címzetteknek történő közúti áruszállítás továbbra is megvalósul. E célból a külföldi teherautókról származó árukat a pszkovi, kalinyingrádi, leningrádi és murmanszki területeken, a Karéliai Köztársaságban és Szentpéterváron található határ menti területeken található vámterminál-komplexumokban átrakják (vagy félpótkocsit akasztanak) orosz és belorusz járművekre” – közölte az orosz közlekedési minisztérium sajtószolgálata az RBK hírügynökséggel.

A rendelet mentesít néhány árut, köztük különböző élelmiszereket, feldolgozott termékeket és bizonyos nem élelmiszer jellegű termékeket. A tilalom nem vonatkozik például a húsra, halra, tejre, egyes zöldségfélékre és édességekre, kakaóra, bizonyos gabonatermékekre, alkoholra, dohányra, műtrágyára, gyógyszerekre, fogamzásgátlókra, papírra és kartonra.

Emellett az élő állatok és növények, az órák, a hangszerek, a nukleáris reaktorok, valamint a video- és hangfelvevő berendezések nem tartoznak a tilalom hatálya alá.

A Kalinyingrád orosz exklávéba irányuló vagy onnan induló teherszállítás szintén mentesül a korlátozások alól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...