2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Videó: rezsiszámláikat égetik el a britek, ezrek tiltakoznak az áremelkedés ellen

Több ezren vonultak szombaton Londonban és más brit városokban a magas megélhetési költségek miatt, egyesek pedig tiltakozásul elégették villany- és közüzemi számláikat.

Az emberek táblákat vittek magukkal, amelyeken ez állt: “Nem engedhetjük meg magunknak a megélhetést”, “A profitot fagyasszuk be, ne az embereket” és “Egyétek meg a torykat” feliratú táblákat.

A Don’t Pay UK nevű kampány, amely a tüntetések társszervezője volt, azt mondta, hogy nyomást akar gyakorolni a kormányra, hogy az energiaszámlákat “megfizethető szintre” csökkentse azáltal, hogy meggyőz egymillió embert, hogy ne fizessenek.

“Több millióan egyszerűen nem lesznek képesek a fejüket a víz felett tartani, és sokan meg fognak fagyni, amikor hidegre fordul az időjárás” – mondta a kampány szóvivője.

A tiltakozásra akkor került sor, amikor szombaton életbe lépett az új energiaárplafon, amely lehetővé tette, hogy Angliában, Skóciában és Walesben az egy átlagos háztartásra jutó számla évi 1 971 fontról rekordösszegűre, 2 500 fontra emelkedjen.

A hatóságok szerint ennek hiányában a számlák októbertől elérhetik a 3500 fontot, jövőre pedig akár 6500 fontra is emelkedhetnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...