2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Oroszország kitiltott 963 amerikait, köztük Joe Bident és Morgan Freemant

Az orosz külügyminisztérium szombaton közzétette azoknak az amerikai állampolgároknak a listáját, akiknek véglegesen megtiltották a beutazást az országba. A feketelista 963 olyan személyt tartalmaz, akiket oroszellenes tevékenységgel vádolnak.

“Válaszul az Egyesült Államok által folyamatosan bevezetett oroszellenes szankciókra az orosz külügyminisztérium közzétette azoknak az amerikai állampolgároknak a listáját, akiket véglegesen kitiltottak Oroszországból” – áll a minisztérium közleményében.

A listára számos új név került fel azalatt a három hónap alatt, hogy Oroszország megkezdte az Ukrajna elleni katonai műveletet, ami a Washingtonnal fennálló kapcsolatokat mélypontra sodorta. A kitiltott személyek között van Joe Biden amerikai elnök, fia, Hunter, Anthony Blinken külügyminiszter és Kamala Harris alelnök is.

Az orosz szankciókat számos amerikai törvényhozó és újságíró ellen is elrendelték – áll a dokumentumban. A Fehér Ház volt sajtótitkára, Jen Psaki is felkerült az orosz listára.

A 84 éves hollywoodi sztár, Morgan Freeman a legismertebb híresség az orosz feketelistán.

Még 2017-ben azzal vádolta Moszkvát, hogy beavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe és célba vette az ország “demokráciáját”, Donald Trump választási győzelmének és a “Russiagate” kirobbanása közepette. A Moszkva és Trump közötti állítólagos “összejátszás” vagy a 2016-os választások befolyásolására irányuló orosz “hacker-törekvések” bizonyítására tett folyamatos erőfeszítések ellenére az amerikai nyomozók nem találtak bizonyítékot a vádak alátámasztására.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...