2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Oroszország kiterjesztette a Nagy-Britannia elleni válasz szankciókat

Oroszország kiterjesztette a Nagy-Britannia elleni szankciókat, több tucatnyi tisztségviselő és újságíró került feketlistára – jelentette be csütörtökön a külügyminisztérium. A lépés válasz a Moszkva által ellenségesnek tartott brit politikára.

A minisztérium közleményben ítélte el a brit kormány “oroszellenes kurzusát”, azt állítva, hogy az Egyesült Királyság “továbbra is aktívan alkalmazza a személyi szankciók mechanizmusát, és intenzív propagandakampányt folytat országunk lejáratása és globális elszigetelése érdekében”.

Ennek fényében Moszkva úgy döntött, hogy “az orosz tiltólistára emellett a kabinet számos tagját, a bűnüldöző szervek képviselőit és az Egyesült Királyság újságírói testületét is felveszi”. A szankciók összesen 36 személyre vonatkoznak. A minisztérium azonban nem közölt részleteket konkrét nevekről vagy tisztségekről.

A külügyminisztérium a továbbiakban úgy fogalmazott, hogy London “szándékosan felhagyott a konstruktív párbeszéddel” Moszkvával, miközben konfrontatív megközelítést fogadott el. Az Egyesült Királyság Washingtonnal együttműködve “hamis információkat terjeszt Oroszországról” és “oroszgyűlöletet szít” – áll a közleményben.

A minisztérium arra is figyelmeztetett, hogy “a brit tisztviselők ellenséges fellépése és agresszív retorikája nem marad megfelelő válasz nélkül, és a neonáci kijevi rezsim támogatása sokba fog kerülni nyugati urainak”.

Szerdán Nagy-Britannia bejelentette, hogy harckocsikat szállít Ukrajnának. Korábbi médiajelentések szerint Nagy-Britannia mintegy tucatnyi Challenger 2 harckocsit tervez Kijevbe küldeni.

Moszkva ukrajnai katonai műveletének február végi megkezdését követően Nagy-Britannia súlyos szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben, befagyasztotta számos szervezet és magánszemély vagyonát, és exporttilalmat vezetett be számos iparágra és szolgáltatásra.

Moszkva megtorlásképpen több alkalommal is szankciókat vezetett be brit tisztviselők és állampolgárok ellen, összesen több száz személy ellen. A korlátozások előző körét szeptemberben jelentette be az orosz külügyminisztérium, amely feketelistára tett 30 olyan személyt, akik vagy “oroszellenes hírprogramot támogattak”, vagy “a brit védelmi lobbi képviselőjeként” tevékenykedtek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...