2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Oroszország hatalmas olajlelőhelyet talált az Északi-sarkvidéken

A Rosznyefty orosz energetikai nagyvállalat bejelentette, hogy hatalmas olajlelőhelyet fedezett fel a Pecsora-tengeren (Pecsorszkoje more), amely becslések szerint 82 millió tonna olajat tartalmaz.

A mezőt a Medinszko-Varandejszkij térségben végzett fúrásoknak köszönhetően fedezték fel. “A tesztek során napi 220 köbméter maximális áramlási sebességgel szabad olajáramlást sikerült elérni” – olvasható a vállalat szerdai közleményében, amely megjegyzi, hogy az “olaj könnyű, alacsony kéntartalmú, alacsony viszkozitású”.

A Rosznyeft megjegyezte, hogy a Pecsora-tenger vizein végzett feltárási munkálatok bizonyították a Tyiman-Pecsora tartomány “jelentős olajpotenciálját a talapzaton, és a régió további tanulmányozásának és fejlesztésének alapjává váltak”.

A vállalat a jelentések szerint összesen 28 offshore engedéllyel rendelkezik az Északi-sarkvidéken, ebből nyolc a Pecsora-tengeren.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.