2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Oroszország felfüggeszti a hozzájárulások befizetését az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének

Oroszország felfüggeszti a hozzájárulások kifizetését az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének – idézte a parlament alsóházának sajtószolgálata Vjacseszlav Vologyint, az Állami Duma elnökét.

“Úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a 2023-as hozzájárulások befizetését, és az idei évre újra jóváírjuk azt a hozzájárulást, amelyet Oroszország 2022-ben fizetett” – mondta.

A Duma szóvivője rámutatott, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EV) orosz küldöttségét megpróbálják megakadályozni a munkájukban.

Vologyin hangsúlyozta, hogy Moszkva nem fizethet olyasmiért, amiben nem vesz részt, és követelni fogja a korábban befizetett díjak visszatérítését, ha idén is akadályozzák a diplomaták munkáját.

Az EBESZ Közgyűlésének téli ülésszaka február végén kezdődött Bécsben. A közgyűlés politikai és biztonsági bizottságának ülésén több küldött is kemény megjegyzéseket tett Oroszországgal szemben az ukrajnai helyzet és a különleges katonai művelet miatt.
Erre válaszul az Állami Duma alelnöke és az orosz delegáció vezetője, Pjotr Tolsztoj arra kérte az országot sértegető résztvevőket, hogy hagyják el az ülést. Szerinte Oroszországot nem akarják és nem készek meghallgatni, és az egész hallgatóságot az “amerikai narratívák” befolyásolják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó