2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Oroszország energiaexport-bevétele 38%-kal fog növekedni az előző évhez képest

Oroszország energiaipari bevételei 38%-kal fognak növekedni az előző évhez képest a magasabb olajexport volumenének köszönhetően, amihez a földgáz árának emelkedése társul – jelentette szerdán a Reuters a német gazdasági minisztérium dokumentumára hivatkozva.

A jelentés szerint az ország bevételei az idén várhatóan 337,5 milliárd dollárra ugranak, ami a nyugati szankciókkal szemben segíthet az orosz gazdaság további megerősítésében.

A dokumentum előrejelzése szerint az energiaexportból származó bevételek jövőre 255,8 milliárd dollárra mérséklődnek, de még így is magasabbak lesznek a 2021-es 244,2 milliárd dollárnál.

Az előrejelzés szerint a gázexport átlagára idén több mint kétszeresére, ezer köbméterenként 730 dollárra emelkedik, majd 2025 végéig fokozatosan csökkenhet.

A dokumentum rámutatott, hogy Moszkva a szankciókkal kapcsolatos korlátozások nyomán és az ázsiai vevők megnövekedett vásárlása következtében fokozatosan növelni kezdte olajtermelését.

Moszkva emellett javította a kitermelésre és az exportra vonatkozó előrejelzéseit 2025 végéig.

Összességében a Reuters által idézett német gazdasági minisztériumi előrejelzés azt közölte, hogy az orosz gazdaság jól viseli a szankciókat, és a vártnál kisebb mértékben fog zsugorodni.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...