2023, december 3.
-1.7 C
Budapest
-6.8 C
Moszkva

Oroszország éles hadgyakorlatot végez

Vlagyimir Putyin mint a védelmi erők legfőbb parancsnoka váratlan hadgyakorlatot rendelt el a központi seregtest légvédelme, a légideszant, a légierő és a légi szállítás hadosztályainak részvételével, akik reggel 9:30-kor kezdték meg a parancs végrehajtását.

Az átfogó és nagyszabású hadgyakorlat kezdetét Szergej Sojgu védelmi miniszter jelentette be. „Reggel 9:30-kor a központi seregtest légideszant hadosztályai, a légi szállítás, és a légierő egy része teljes harckészültség állapotába lépett. Előreláthatólag szeptember 12-ig tart a gyakorlat, amelynek során széttelepítjük a légierő és a légi szállítás egységeit különböző bázisokra, ahonnan a technikát és az élőerőt más, ismeretlennek minősített objektumok elleni támadásra készítjük fel, egyúttal begyakoroljuk a különböző haderők közötti zavartalan együttműködést is” – jelentette ki a védelmi miniszter.

A gyakorlat során a polgári adminisztráció olyan szervezetei is bekapcsolódnak a harci feladatok végrehajtásába, mint az egészségügyi, mezőgazdasági és ipari minisztérium egységei, valamint az állami halgazdálkodás és az állami vésztartalékraktár szervezetei. Részt vesznek a katonai manőverek biztosításában a gyakorlat területén fekvő városok és falvak igazgatásai is.

Oleg Szaljukov, a szárazföldi erők főparancsnoka a hadgyakorlat során két alcsoporton keresztül koordinálja a különféle haderőnemek zavartalan együttműködését. Az egyik a polgári szervezetek részvételét szervezi, ennek vezetője Nyikolaj Bogdanovszkij tábornok, míg a másik a hadsereg egységeinek mozgását szabályozza, ezt a vezérkar a saját hatáskörében végzi.

Szergej Sojgu az Oroszországban akkreditált katonai attasékat is tájékoztatta a hadgyakorlat kezdetéről.

Forrás: TASS

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kovács: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz

Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! - írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton. Mindezt az Ukrán...

A Fehér Ház figyelmeztetett, hogy kimerülnek a pénzügyi források Ukrajna támogatására

John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője elmondta, hogy a Fehér Háznak sürgősen szüksége van kiegészítő finanszírozásra Ukrajna támogatására. A magas rangú tisztviselő elismerte, hogy...

Jelentősen visszaesett az ukrán export a lengyelek határblokádja miatt

Jelentősen visszaesett Ukrajna Lengyelországon keresztül történő exportja, amióta lengyel kamionosok és mezőgazdasági termelők tömeges tiltakozást szerveztek az EU Kijevvel szembeni kereskedelmi szabályozása ellen, és...
spot_img

Videó