2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Oroszország csapást mért az ukrán fegyveres erők Bahmut csoportjának egyesített törzsére

Csapást mért az ukrán fegyveres erők Bahmut csoportjának egyesített törzsére az orosz hadsereg Kosztyantyinivka község közelében – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

A beszámoló szerint a donyecki régióban emellett az ukrán 25. légideszant és a 116. területvédelmi dandár zászlóaljainak három parancsnoki vezetési- és megfigyelőállása került tűz alá. Miként Konasenkov elmondta, magában Bahmutban, a város nyugati részén ejtőernyősök által biztosított, a légierő és a tüzérség által támogatott orosz rohamegységek folytatták a harci tevékenységet.

Az orosz tábornok az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt nap folyamán elszenvedett emberveszteségét mintegy 625 főben nevezte meg, akik közül a 470-et is elérhette azoknak a katonáknak a száma, akik a Donyeck körzetében, többek között Bahmutban vívott harcokban estek el.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok csütörtökön ukrán tüzérségi támadást. Donyec városban, amelyre legkevesebb három alkalommal mértek sorozatvető-csapást, egy nő életét vesztette egy családi házat ért találat következtében.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak azt hangoztatta, hogy Ukrajna NATO-csatlakozása jelentős új fenyegetést jelentene Oroszország számára. Mint mondta, ennek megakadályozása a célja a különleges hadműveletnek.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtöki ukrajnai látogatása kapcsán az orosz szóvivő nem kívánt találgatásokba bocsátkozni Kijev NATO-felvételének kilátásaival kapcsolatban.

Peszkov “nagyon furcsának” nevezte Olekszij Danyilovnak, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának azt az állítását, miszerint hétfőn nem Vlagyimir Putyin elnök, hanem egy hasonmása tartott szemlét az orosz erőknél az oroszországi Herszon és Luganszk régiókban. A látogatásról a Kreml kedden adott ki tájékoztatást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó