2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Oroszország azt tervezi, hogy rubelre cseréli az eurókötvényeket

Oroszország kész eurókötvényeket rubeladósságra cserélni, de végleges döntés még nem született – közölte Anton Sziluanov, az ország pénzügyminisztere.

“Készek vagyunk ebbe az irányba elmozdulni, miközben ezeknek az eszközöknek a jelenleg kialakulóban lévő áraiból indulunk ki” – mondta a miniszterelnök a Rosszija-24 televíziónak adott interjúban.

“Ez azt jelenti, hogy mi határozzuk meg az eurókötvények árát a piacon, és készek vagyunk rubeladósságot kibocsátani, tehát ilyen cserét végrehajtani, de ez ma nem mindenkinek működik. Tehát tárgyalásokban vagyunk, de a végső döntést jelenleg mérlegeljük” – tette hozzá Sziluanov.

Az orosz pénzügyi vezető kommentálta az Állami Duma képviselői által benyújtott javaslatot is, amely szerint legalizálnák a kriptovaluták bányászatát az országban.

“Van itt ez a piac, és néhány [orosz] állampolgár rendelkezik kriptotárcával, de mindez külföldi infrastruktúrához tartozik, és nem szabályozott. Kicsiben kell kezdeni, ezért kezdjük a [kripto]bányászattal” – mondta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...