2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Oroszország a belföldi turizmus támogatására készül

Az orosz turisták 35 milliárd eurót költöttek el 2015-ben külföldön, ami 18 milliárd euróval kevesebb az egy évvel korábbi összegnél. Az orosz kulturális miniszter nem akarja, hogy az orosz turisták külföldi gazdaságokba ruházzák a pénzüket, minisztériuma a belföldi turizmus támogatására készül.

Míg 2013-ban 29 millió orosz állampolgár töltötte el szabadságát belföldön, addig 2014-ben 40 millió ember, 2015-ben pedig már több mint 50 millió ember választott belföldi úti célt, mondta Vlagyimir Megyinszkij kulturális miniszter az orosz parlament felsőházában.

A kormány arra számít, hogy 2016-ban folytatódik ez a tendencia, és tovább emelkedik a belföldi utazásokat választó turisták száma. A külföldi utazások számának csökkenésével párhuzamosan jelentősen csökkent a külföldön elköltött pénzek mennyisége is.

2015-ben az orosz turisták 35 milliárd eurót, 2014-ben pedig még 53 milliárd eurót költöttek el külföldön. Ez azt jelenti, hogy 2015-ben 18 milliárd euróval kevesebb összeget ruháztak be külföldi országok gazdaságába az orosz turisták – mondta a miniszter, aki egyben jelezte, hogy tárcája javaslatot terjesztett a kormány elé a belföldi turizmus ösztönzésére célzott támogatások révén.

A kulturális minisztérium szubvenciókkal támogatná a fejlesztésre kiszemelt célpontokat, kedvezményes közlekedési lehetőségeket biztosítana, valamint jutalékot fizetne az utazási irodáknak a holtszezonban befűzött minden egyes turista után.

A 2016-os nyári főszezonra lefoglalt belföldi utak száma az eddigi adatok szerint 20 százalékkal emelkedett a 2015-öshöz képest.

A legnagyobb mértékben a Karéliát, Kalinyingrádot, Kazanyt, Tulát vagy Velikij Novgorodot választók száma növekedett. Egyre többen veszik igénybe utazási irodák szolgáltatásait, és mostanra már negyedik belföldi turistautat irodák szervezték.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...