2023, március 28.
3.5 C
Budapest
6 C
Moszkva

Oroszország a Basztyion-rakétarendszerrel mért csapást az Odessza környéki repülőtérre

Az orosz hadsereg csapást mért a Basztyion partvédelmi rendszer nagy pontosságú Onyiksz rakétájával az Odessza mellett található Arciz repülőterére – jelentette a védelmi minisztérium.

“A légicsapásban megsemmisült a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi jármű irányítóállomása és a hozzátartozó két drón” – tette hozzá a minisztérium.

Az Onyiksz egy szuperszonikus, univerzális, közepes hatótávolságú rakéta.

Ezenkívül a nap folyamán 11 szakasznyi Grad rakéta-sorozatvető rendszert ért találat Kurtivka, Ocheretyne, Tonenke, Szuha Balka, Novgorodszke, Maiorivka, Odradivka és Zajcevo térségében.

“Emellett az ukrán fegyveres erők 12 tüzérségi szakaszának lőállásait ért találat Dzserzsinszk, Novgorodszke, Nyikolajevka, Leninszke és Zajcevo térségében. Két 155 mm-es M777-es ágyút a tüzérség legénységével együtt semmisítettek meg Pidhirne falu közelében” – közölte a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszik célba. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó