2022, július 1.
36.9 C
Budapest
22.1 C
Moszkva

Orosz légicsapás semmisítette meg a nyugati fegyvereket tároló hangárt Ogyessza közelében

Az orosz hadsereg megsemmisített egy Ogyessza melletti hangárt, amelyben nyugati országok által az ukrán biztonsági erőknek szállított fegyverek voltak – közölte Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője.

“Nagy pontosságú Oniksz rakéták Ogyessza közelében egy katonai repülőtéren megsemmisítettek egy hangárt, amelyben fegyvereket és lőszereket tároltak az Egyesült Államokból és európai országokból, valamint tönkretették a kifutópályát” – mondta.

A légierő négy olyan helyszínt is támadott, ahol ukrán csapatok gyülekeztek, valamint három rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt a Donyecki Népköztársaságban lévő Berezovoje, valamint az ukrajnai Harkovi területen lévő Szlatino és Barvenkovo települések közelében.

Ezenkívül a légvédelmi erők megsemmisítettek két Szu-24M repülőgépet és két Tocska-U ballisztikus rakétát. Két Szmercs nehéz rakéta-sorozatvető lövedéket lőttek le Szemenovka felett.

Konasenkov szerint az elmúlt 24 órában mintegy 200 ukrán nacionalistát is megöltek.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy célja “megvédeni azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott és népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba. A minisztérium a hadművelet fő céljának Donbassz felszabadítását nevezte.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS