2022, augusztus 14.
29.9 C
Budapest
24.5 C
Moszkva

Orosz nagykövet: lesz@rjuk a szankciókat

Oroszország svédországi nagykövete a NATO bővítését nevezte Moszkva “legnagyobb fenyegetésének”.

Oroszország svédországi nagykövete, nem köntörfalazott, amikor vasárnap éles szemrehányást tett a Nyugat kényszerítő intézkedései ellen.

“Elnézést a kifejezésmódomért, de lesz@rjuk a szankciókat” – mondta Viktor Tatarincev az Aftonbladet című stockholmi napilapnak adott interjúban.

Már annyi szankció van ellenünk, és azok bizonyos szempontból pozitív hatással voltak a gazdaságunkra és a mezőgazdaságunkra. Az új szankciókban nem lesz semmi pozitív, de nem is lesznek olyan rosszak, ahogyan a Nyugat hiszi” – jelentette ki, hozzátéve, hogy „minél nagyobb nyomást gyakorol a Nyugat Oroszországra, annál keményebb lesz Oroszország válasza”.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az EU egyaránt azzal fenyegetőzött, hogy újabb szankciókat foganatosít Oroszországgal szemben, ha az megszállja Ukrajnát. Moszkva eközben tagadta, hogy bármiféle terve lenne szomszédja megtámadására.

Az orosz diplomata azzal vádolta az Egyesült Államokat és a NATO-t, hogy feszültséget szítanak Európában.

“A NATO terjeszkedése a legnagyobb fenyegetés Oroszország számára” – mondta Tatarincev.

Oroszország jogilag kötelező erejű garanciákat kért arra, hogy a nyugati katonai blokk nem terjeszkedik tovább kelet felé. Ez gyakorlatilag kizárná például Ukrajna NATO csatlakozását.

A NATO azonban nem hajlandó feladni az új tagok felvételére vonatkozó úgynevezett “nyitott ajtók politikáját”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Harkov megyei település elfoglalását jelentette be az orosz katonai szóvivő

A Harkov megyei Udi település elfoglalásáról tett bejelentést Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A tábornok azt mondta, hogy...

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta. Az...

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...