2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva

Orosz légideszantosokat vezényeltek egy belarusz hadgyakorlatra

Oroszország egy ejtőernyős alegységet vezényelt Belaruszba egy hadgyakorlatra – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az ejtőernyős alegység az orosz légideszantos erők meglepetésszerű harckészültség-ellenőrzésének részeként az orosz ejtőernyősök egy alegysége leszállást hajt végre egy ismeretlen területen a Belarusz északnyugati területén lévő Grodna megyében.

Az orosz katonák közös taktikai gyakorlaton vesznek részt a belarusz fegyveres erők alegységeivel.

Az ejtőernyősöket Il-76-os szállító repülőgépek vitték Belaruszba. A moszkvai katonai tárca tájékoztatása szerint a közös gyakorlatokat követően az orosz deszantosok visszatérnek állandó oroszországi állomáshelyükre.

A gyakorlatot azzal párhuzamosan rendezték meg, hogy Lengyelország és Belarusz határán feszültség alakult ki, miután a határt több ezer, az Európai Unióba vágyó közel-keleti migráns próbálta meg átlépni belarusz oldalról. Lengyelország több ezer katonát vezényelt az övezetbe, szögesdrótból határkerítést épített, és szükségállapotot rendelt el az övezetben.

Szerdán és csütörtökön az orosz légierő két-két Tu-160-as hadászati rakétahordozója és Tu-22M3-as bombázója járőrözött Belarusz légterében.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27737″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó