2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Orosz légicsapásban meghalt az ukránok oldalán harcoló brazil szupermodell, mesterlövész

Orosz rakétatámadásban meghalt egy brazil szupermodell és mesterlövész Talita do Valli, aki az ukrán oldalon harcolt – írja a brit Daily Mail.

A lap szerint a 39 éves exmodell “humanitárius missziókban vett részt szerte a világon. Három hete csatlakozott az Oroszország elleni harchoz, korábban pedig az ISIS ellen harcolt. Az exmodell akkor halt meg, amikor egy rakéta csapódott be a bunkerébe Harkovban, még június 30-án.”

A 40 éves Douglas Burigo, a brazil hadsereg volt katonája, aki vele volt a bunkerben, szintén meghalt a támadásban.

Theo Rodrigo Vieira, a bátyja most megszólalt, és elárulta, hogy megfulladt, miután levált az egységétől, majd egy lángoló bunkerben rekedt.

Theo testvére elmondta: “Egymást követték a támadások, és a zászlóalj kettévált.

Thalita bement a bunkerbe. Ott már tűz volt [és] a bunker bezárult vele együtt.

‘A barátja visszatért, hogy megmentse őt a bombázások közötti szünetben, de végül ő is meghalt.

Elárulta, hogy Thalita a Brazília déli részén fekvő Ribeirao Pretóban született, de 30 évig a régió fővárosában, Sao Paulóban élt.

Fiatalon modell és színésznő volt, mielőtt jogot tanult, majd jótékonysági szervezetekkel dolgozott, amelyek állatok mentésében segítettek.

Életének későbbi szakaszában kedvet kapott a harchoz, és az ISIS ellen harcoló kurd  erőkhöz csatlakozott Irakban, akik mesterlövésznek képezték ki.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...