2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Orosz légicsapásban meghalt az ukránok oldalán harcoló brazil szupermodell, mesterlövész

Orosz rakétatámadásban meghalt egy brazil szupermodell és mesterlövész Talita do Valli, aki az ukrán oldalon harcolt – írja a brit Daily Mail.

A lap szerint a 39 éves exmodell “humanitárius missziókban vett részt szerte a világon. Három hete csatlakozott az Oroszország elleni harchoz, korábban pedig az ISIS ellen harcolt. Az exmodell akkor halt meg, amikor egy rakéta csapódott be a bunkerébe Harkovban, még június 30-án.”

A 40 éves Douglas Burigo, a brazil hadsereg volt katonája, aki vele volt a bunkerben, szintén meghalt a támadásban.

Theo Rodrigo Vieira, a bátyja most megszólalt, és elárulta, hogy megfulladt, miután levált az egységétől, majd egy lángoló bunkerben rekedt.

Theo testvére elmondta: “Egymást követték a támadások, és a zászlóalj kettévált.

Thalita bement a bunkerbe. Ott már tűz volt [és] a bunker bezárult vele együtt.

‘A barátja visszatért, hogy megmentse őt a bombázások közötti szünetben, de végül ő is meghalt.

Elárulta, hogy Thalita a Brazília déli részén fekvő Ribeirao Pretóban született, de 30 évig a régió fővárosában, Sao Paulóban élt.

Fiatalon modell és színésznő volt, mielőtt jogot tanult, majd jótékonysági szervezetekkel dolgozott, amelyek állatok mentésében segítettek.

Életének későbbi szakaszában kedvet kapott a harchoz, és az ISIS ellen harcoló kurd  erőkhöz csatlakozott Irakban, akik mesterlövésznek képezték ki.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...