2022, szeptember 29.
15.2 C
Budapest
10.7 C
Moszkva

Venezuela: Putyin ezt a harcot az emberiség nevében vívja, a NATO terrorista szövetség ellen

Oroszország az új világrend megteremtése és a NATO terjeszkedésének leállítására irányuló erőfeszítések frontvonalában van – jelentette ki Carlos Faria Venezuela külügyminisztere.

“Az amerikai dominancia már nem abszolút. Egy új világ születik, és Oroszország ennek a küzdelemnek a frontvonalában van. Ma ez tükröződik Oroszország különleges katonai műveletében, amelynek célja a NATO terjeszkedésének megfékezése és a NATO meggondolatlan politikája elleni fellépés, amely Oroszország biztonságát és az európai békét veszélyezteti a kijevi neonáci kormány és annak népirtó politikájának bátorításával” – mondta kedden.

“Oroszország és annak elnöke, Vlagyimir Putyin ezt a harcot az emberiség nevében vívja, a NATO néven ismert terrorista és ellenséges szövetség ellen” – tette hozzá Faria.

Szavai szerint Caracas a béke, a biztonság és az együttműködés világát támogatja, amely tiszteletben tartja az önrendelkezési jogot.

“E célok elérése érdekében együtt fogunk működni az Oroszországi Föderációval és minden olyan nemzettel és kormánnyal, amely osztja ezeket az elveket. Ez egy sürgős kérdés, és meg kell oldani, mielőtt az Egyesült Államok imperialista törekvései még nagyobb veszélybe sodorják az emberiséget” – mondta a diplomata.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...

Bloomberg: valószínűtlen, hogy a Nyugat növeli a fegyverszállításokat Ukrajnába

Nincs jele annak, hogy Kijev támogatói az Egyesült Államokban és az EU-ban fokoznák a fegyverszállításokat Ukrajnába válaszul a részleges oroszországi mozgósításra - jelentette a...