2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Kadirov bejelentette a következő feladatot Ukrajnában

Ramzan Kadirov egy különleges műveletben a következő feladatának a Csecsenföldről Ukrajnába szökött terroristák maradványainak felszámolását nevezte meg.

“Ezen a héten, mint tudják, teljesen felszabadítottuk az LNR teljes területét a nacionalista söpredéktől. Igen, ez kétségtelenül történelmi és jelentős eredmény Luganszk számára, de legalábbis számunkra, csecsenek számára a különleges művelet még messze nem ért véget. Kétségbeesetten reméljük, hogy lehetőséget kapunk arra, hogy ha kell, elmehessünk Kijevbe, és végezzünk a Csecsen Köztársaságból egykor megszökött terroristák maradványaival” – írta Kadirov a Telegramján.

A vezető hozzátette, hogy ezeket a terroristákat körözik, és most Kijevben vannak. Elmondása szerint minden csecsen harcos intenzíven készül és várja a pillanatot, amikor megkapja a megfelelő utasítást.

“Számunkra elvi kérdés, hogy elszámoljunk a Csecsen Köztársaságban garázdálkodó sátánokkal. Már régóta keressük őket” – tette hozzá Kadirov.

Felidézte, hogy számos alkalommal nagy jutalmat tűzött ki a gerillákkal kapcsolatos információkért. A különleges művelet kezdete óta különleges feladat a tartózkodási helyük felderítése.

“Csak egy kérésem van. Azt, hogy ha kell, egészen Kijevig menjünk, és bosszút álljunk véres ellenségeinken. Ez minden, amit kérünk. A többit majd mi magunk intézzük” – zárta bejegyzését Kadirov.

Oroszország február 24. óta katonai műveletet hajt végre Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmazásnak és népirtásnak tesz ki”.
Július 3-án az orosz csapatok az Luganszki Népi Milícia egységeivel együtt teljes mértékben felszabadították a Luganszki Népköztársaság (LNR) területét, ellenőrzésük alá vonva Liszicsanszk városát és a közeli településeket.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...