2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva

Őrizetbe vették egy ukrán neonáci szervezet 106 követőjét Oroszországban

Az MKU ukrán neonáci csoport 106 támogatóját vették őrizetbe Oroszország 37 régiójában – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A több orosz hatóság összehangolt akciója eredményeként őrizetbe vett személyek közül kettőt azzal gyanúsítanak, hogy oktatási intézmények elleni fegyveres támadást készített elő, hárman pedig a szélsőséges ideológiát követő és tömeggyilkosságok elkövetésére buzdító internetes közösségek moderátorai voltak.

Az FSZB szerint a csoportot a nemzetközi szinten körözött, 21 éves Jehor Krasznov ukrán állampolgár hozta létre, aki “az ukrán különleges szolgálatok védnöksége alatt áll”.

Penza megyében és a Komi Köztársaságban is egy-egy, az MKU-hoz kapcsolódó szélsőséges csoportot lepleztek le. Ezeknek öt, illetve nyolc tagja volt. Lakcímükön átalakított lőfegyvereket, vágóeszközöket könnygázpalackokat foglaltak le.

Az őrizetbe vettek ellen büntetőeljárás indult. Az FSZB szerint a gyanúsítottak interneten közvetlen levelezésben álltak Krasznovval, aki erőszakos cselekmények végrehajtására és házi készítésű terroreszközök előállítására utasította őket.

Az FSZB az év eleje óta több nagyszabású különleges műveletet hajtott végre az MKU ellen. Március óta eddig a neonáci szervezet mintegy 60 követőjét vették őrizetbe Oroszországban.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...