2023, december 6.
0.8 C
Budapest
-13.1 C
Moszkva

A NATO ellenséges retorikájáról fog tárgyalni az orosz és a kínai elnök

Vlagyimir Putyin orosz elnök és kínai kollégája, Hszi Csin-ping a NATO ellenséges retorikájáról és az feszült európai helyzetről fog tárgyalni szerdán videokonferencián keresztül – közölte kedden Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

“[A felek] eszmecserét folytatnak majd a nemzetközi ügyekről. A nemzetközi ügyekben, különösen az európai kontinensen a közelmúltban bekövetkezett fejlemények most nagyon feszültek, ami mindenképpen szükségessé teszi a szövetségesek, Moszkva és Peking közötti megbeszélést” – jegyezte meg a Kreml szóvivője.

Oroszország “nagyon agresszív retorikát lát mind a NATO, mind az USA részéről”. Ezt is meg kell vitatni – mondta a szóvivő.

Az elnöki szóvivő szerint az államfők a kétoldalú kapcsolatok teljes skáláját érinteni fogják.

“Rengeteg kérdés szerepel a napirenden: tárgyalások az energiáról, együttműködés a csúcstechnológia területén, közös beruházások és kereskedelem” – jegyezte meg Peszkov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Jermak: a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetjük a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán...

Politico: néhány EU-tagállam ellenzi az orosz vagyon nyereségének átadását Ukrajnának

Néhány uniós ország ellenezte Spanyolország azon javaslatát, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereséget Ukrajna megsegítésére fordítsák - írja a Politico című lap, uniós...

Politico: az Európai Tanács vezetője megszakította kínai útját az Ukrajnáról kialakult vita miatt

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a tervezettnél hamarabb tér vissza Kínából, hogy megmentse Ukrajna uniós tagságra irányuló pályázatát - jelentette kedden a Politico...
spot_img

Videó