2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Őrizetbe vették egy robbantásra készülő sejt tagjait Sztavropolban

Őrizetbe vették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik titkos sejtjének tagjait a Kaukázustól északra fekvő Sztavropolban, Oroszország délnyugati részén – közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közkapcsolatok-központja.

Az őrizetbe vétel során az orosz állampolgárságú gyanúsítottaktól robbanóanyagok készítéséhez szükséges összetevőket foglaltak le. Az FSZB szerint arra készültek, hogy külföldről érkező utasításra támadást hajtsanak végre a sztavropoli vasútállomáson.

A sejt tagjai bűnösnek vallották magukat. Egyikük elmondta, Afrikába szándékozott utazni, hogy ott csatlakozzon egy ottani terrorszervezethez.

Az FSZB legutóbb szeptember 30-án tett bejelentést arról, hogy őrizetbe vett egy gyanúsítottat, aki szabotázsakciót tervezett elkövetni a vasúton. A férfi, akit Szverdlovszk megyében fogtak el, a tájékoztatás szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megbízottja volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...