2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Orbán Viktor: a gyenge népek elvesznek

Magyarországra több irányból is nyomás nehezedik az ukrajnai konfliktus és a migrációs hullám miatt, és törekednie kell arra, hogy ezeket a kihívásokat leküzdje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton.

Orbán Viktor Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rendészettudományi karának tisztavató ünnepségén úgy fogalmazott: a magyarok olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng”.

Ez alól mi, magyarok sem vagyunk kivételek. Nem is lehetünk, hiszen a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van. Korunk nagy háborúja Magyarország tőszomszédságában zajlik – mondta utalva az ukrán konfliktusra, megjegyezve, hogy “délről migránsok tíz- és százezrei ostromolják határainkat”.

Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre. Ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat – mondta.

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak. Ezért minden egyes nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket.

Orbán bírálta mind az EU politikáját, mind azt, ahogyan a Nyugat kezelte az ukrajnai konfliktust. A hét elején azt állította, hogy a blokk jelenlegi állapotában “sem békét, sem jólétet” nem hoz a tagállamai számára, utalva a Moszkva és Kijev közötti ellenségeskedésre, valamint a gazdaság “egyre aggasztóbb állapotára”.

Az ukrajnai konfliktus kezdete óta Budapest többször felszólította Kijevet és Moszkvát, hogy kezdjenek tárgyalásokat, ugyanakkor elutasította, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának. Magyarország az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat is kontraproduktívnak és az EU gazdaságára nézve károsnak minősítette.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó