2023, március 22.
10.6 C
Budapest
3.4 C
Moszkva

Ő lehet Putyin utóda? Lemondott a gyönyörű krími főügyésznő

Lemondott tisztségéről Natalja Poklonszkaja a 2014-ben Oroszországgal újraegyesült Krím félsziget főügyésze – értesült az orosz média.

A TASZSZ hírügynökség információi szerint Poklonszkaja azután nyújtotta be lemondását, hogy a jelenleg is kormányzó Egységes Oroszország pártból beválasztották az Állami Dumába.

Poklonszkaja már nem dolgozik itt – közölte a Krími Köztársaság főügyészségének egyik munkatársa.

A hírügynökség próbálta őt utolérni, azonban ez nem sikerült. Telefonját is kikapcsolta.

A Krími Köztársaság ügyészségi hivatala is megerősítette, hogy Poklonszkaja már nem dolgozik náluk.

Korábban a szépségéről ismerté vált jogász úgy nyilatkozott, hogy a Független Államok Közössége (FÁK) ügyeiben illetékes parlamenti bizottságban dolgozna szívesen.

A Forbes magazin szerint a 36 éves Poklonszkaja az egyik legígéretesebb jelölt a 2018-as oroszországi elnökválasztásra.

A kijevi államcsíny után a Krím félsziget lakossága 2014 március 16-án népszavazás keretén belül döntött úgy, hogy újraegyesül Oroszországgal. A szavazók több mint 96%-a döntött az Ukrajnától való elszakadás mellett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...

Nem megerősített felvétel jelent meg az első Leopard harckocsiról a Donbasszban

A közösségi médiában jelent meg egy felvétel, amelyről azt állítják, hogy Donbasszban látható az első német Leopard 2A4-es harckocsi. Nincs megerősítve a felvétel hitelessége. 10...

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...
spot_img

Videó