2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Nyugati fegyverzettel támadják az ukránok Donyecket – több helyen tűz ütött ki (videók)

Több helyen tűz ütött ki a Donyecki Népköztársaság (DNR) fővárosában Donyeckben. Üzletsorok lángolnak a donyecki vasútállomás közelében az ukránok ágyúzás miatt – írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

Amint arról korábban a DNR Területvédelmi Parancsnoksága beszámolt, az ukrán csapatok négy óra alatt – 15 órától 19 óráig – száz darab 155 milliméteres kaliberű “NATO” gránáttal lőtték Donyeck Kijevszk és Kujbisevszk kerületeit.

Emellett az ukrán csapatok már több száz lövedéket lőttek ki a köztársaság területére. Az ukrán fegyveres erők HIMARS és Grad rakéta-sorozatvető rendszereket is bevetettek.

Donyeck Kijevszkij kerülete a város északi részén található. Itt található a Sahterszkaja tér, a Kijevszkij sugárút, a vasútállomás és a Donbassz Aréna futballstadion.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...