2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva

A Kreml közölte, hogy Putyin miért nem gratulál idén Bidennek és az amerikaiaknak a függetlenség napján

Július 4-én van a Függetlenség napja az Egyesült Államokban, amely szövetségi ünnep.

Vlagyimir Putyin orosz elnök idén nem fog gratulálni Joe Biden amerikai elnöknek és az amerikaiaknak a függetlenség napján – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov kifejtette, hogy ennek oka “az a tény, hogy az idei év az Egyesült Államok részéről hazánkkal szemben folytatott barátságtalan politika csúcspontja volt”.

“Ezért természetesen ilyen körülmények között aligha tekinthető helyénvalónak egy ilyen gratuláló üzenet küldése” – mondta Peszkov.

Amióta Oroszország elismerte a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok függetlenségét, és februárban különleges katonai műveletet indított, hogy segítsen nekik megvédeni magukat az ukrán támadásokkal szemben, az Egyesült Államok és a Nyugat szankciók ezreit vetette ki Moszkvára. (több mint tízezret – a szerk.)

A korlátozások a légtér lezárásától a magánszemélyeket, bankokat, vállalkozásokat és állami tulajdonú vállalatokat célzó szankciókig terjednek. Az Egyesült Államok megtiltotta Oroszországnak az adósságfizetést, megtiltotta az orosz olaj, gáz és arany importját, és tilalmat vezetett be a kettős felhasználású és luxuscikkek exportjára.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...