2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

A Kreml közölte, hogy Putyin miért nem gratulál idén Bidennek és az amerikaiaknak a függetlenség napján

Július 4-én van a Függetlenség napja az Egyesült Államokban, amely szövetségi ünnep.

Vlagyimir Putyin orosz elnök idén nem fog gratulálni Joe Biden amerikai elnöknek és az amerikaiaknak a függetlenség napján – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov kifejtette, hogy ennek oka “az a tény, hogy az idei év az Egyesült Államok részéről hazánkkal szemben folytatott barátságtalan politika csúcspontja volt”.

“Ezért természetesen ilyen körülmények között aligha tekinthető helyénvalónak egy ilyen gratuláló üzenet küldése” – mondta Peszkov.

Amióta Oroszország elismerte a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok függetlenségét, és februárban különleges katonai műveletet indított, hogy segítsen nekik megvédeni magukat az ukrán támadásokkal szemben, az Egyesült Államok és a Nyugat szankciók ezreit vetette ki Moszkvára. (több mint tízezret – a szerk.)

A korlátozások a légtér lezárásától a magánszemélyeket, bankokat, vállalkozásokat és állami tulajdonú vállalatokat célzó szankciókig terjednek. Az Egyesült Államok megtiltotta Oroszországnak az adósságfizetést, megtiltotta az orosz olaj, gáz és arany importját, és tilalmat vezetett be a kettős felhasználású és luxuscikkek exportjára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó