2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Novorusszia hadieseményeinek fronthíradója

1,Donyeck megyében, az orosz határ közelében az oroszpárti szabadságharcosok lelőttek két ukrán vadászgépet,  egyet Dmitrovka közelében, egy másikat meg Saur Mogila környékén lőtték ki.A pilóták valószínűleg katapultáltak, s olyan területen érhettek földet, amelyet szakadár fegyveresek tartanak ellenőrzésük alatt.

2, Szerda estére az ukrán katonaság alakulatai elfoglalták a Dzerzhinsk városát. két napig tartottak a harcok.

3, Igor Sztrelkov, a Donyecki Népköztársaság hadseregének fővezére az alábbi kommünikét adta ki ma az előző napi harcokról:

“Reggelre az ellenséges ukrán katonai egységek kiverték csapatainkat Chornij Zarjaból és Kozsevnyiből. Veszteséglista: 2 tank, 2 páncélozott csapatszállító és 32 sebesült. Az erőviszonyok nem egyenlőek.”

Donyeck védői ugyanígy kivonultak Karlovkából, továbbá befejezték az donyecki reptéren rekedt ukrán katonák blokád alatt tartását, lévén el akarták kerülni, hogy körbekerítsék őket és felesleges személyi veszteségeik legyenek.

“Múlt éjjel kivonultunk  Karlovkából, s feladtuk Najtolovkát és Pervomajszkát, ennek oka, hogy az ott levő kisebb egységeink a körülzárás veszélyének voltak kitéve és ez által a megsemmisítés is fenyegetett. Először a Vosztok alakulat vonult vissza, majd a Kalmius dandár is. Ezáltal jelentősebb haditechnikai és személyi veszteségeket nem szenvedtünk.”

Sztrelkov fővezér, Novorusszia hadseregének főparancsnoka mindenkit biztosított arról, hogy Donyeckbe nem tudnak bejutni az ukránok.

4, Donyeck alatt az ukránok három harckocsiját lőtték ki a szabadcsapatok és visszanyomták a betolakodó ukrán éket.

Nem néz ki rózsásnak a helyzet a felkelő orosz szabadcsapatok szempontjából, de következtetéseket sem szabad hamar levonni ebből, jöhet még kutyára buldózer.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...
spot_img

Videó