2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (szeptember 3, osszefoglalo)

A nap folyaman harcok dultak Volnovahaban. A telepules egyik resze a felkelok ellenorzese alatt van, a masik reszen folytatodnak a harcok a nemzeti gardistakkal. Ugyszinten folytatodik a donyecki repuloter megtisztitasa az ott rekedt kromanykatonaktol. Liszicsanszk hataraban az ukran kromanycsapatokmegkiserlik beasni magukat es kiepiteni valami komolyabb allasokat.A telepulest a ,,Szics” onkentes zaszloalj vedi, allomanyaban jobb-szektorosokkal.

– Kramatorszkot elhagytak a kormanyerok, a helyi lakossag bevonta az ukran zaszlokat. Jelenleg a telepulesen nincs semilyen hatalom.- Az Igor Bezler parancsnoksaga alatt allo felderito-diverzans egysegek Pantyelejmonovka faluban megsemmisitett egy ukran tuzersegi allast. Innen lottek korabban a kormanyerok Jenakijevot.

– A Jelenovszki-katlanban a felkelok gazdag hadizsakmanyt szaedtek ossze. Tobbek kozott ,,Geocint” es ,,Tulpan” tuzersegi rendszereket.

– Amvroszijevka alatt, a katlan harcokat kovetoen, a felkelok zsakmanyoltak 2 db harckocsit, 2 db teherautot es 3 db onjaro tuzersegi loveget.

– Jaszinovataja alatt a felkelok folytattak a ,,Sahtyerszk” kormanyzaszloalj megmaradt csapatainak likvidalasat.

– Peremozsnoje telepules a felkelok ellenorzese ala kerult. Azelotte lezajlott harcokban a felkelok megsemmisitettek 4 db BTR-t, 6 db harckocsit, 6 db ,,Ural” teherautot. A terepen osszesen 122 halott es sebesult kormanykatonat szedtek ossze.

– Az esti orakban a felkelok ellenrozese ala kerult Georgijevkatelepules. Zsakmanyolva 4 db ,,Rapira” loveg es 4 db 120-mm-es aknaveto.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...