2022, augusztus 11.
28.3 C
Budapest
25 C
Moszkva
Array

Novorossia (Новоро́ссия) augusztus 19-20 – UPDATED

Novorossia (Новоро́ссия)
(augusztus 19-20, osszesites)

Kijev ismet gyozelmi jelenteseket kolt. Immaron az ,Euronews” is bedol a hulyesegeknek. Ma peldaul bejelentettek, hogy ,,a kormanyhadsereg mar felszabaditotta Luganszk egyik negyedet es mar a varosban mennek a harcok”. A valosag ezzel szemben mas.

– Az elmult ket nap alatt a felkelok lelottek egy ujabb vadaszgepet (Luganszk alatt) es ket Mi-24 helikoptert 9Georgijevszkaja).

– Szaur-Mogila alatt (amit Kijev mar legalabb nyolc alkalommal ,,elfoglalt” a hirek szerint) megsemmisult egy ujabb ukran katonai hadoszlop (fotokat beraktam).

– Makejevka palyaudvara elotti teret tuzersegi tamadas erte. 5 civil eletet vesztette. Hogy mi volt ennek az ertelme – ismeretlen, ugyanis 4 kilometeres korzetben sehol sem volt felkelok altal ellenorzott kozuti pont, vagy harcallas.

– Jaszinovitaja alatt a kromanycsapatok ujabb tamadasa ujabb kudarcba fulladt. A tramadas elharitasaban jelentos segitseget nyujtottak a Krasznij Lucs (Kijev szerint szinten ,,felszabaditva” mar legalabb ketszer) es Miuszinszk alol atdobott munkas-miliciak.

– Folytatodik az Amvroszijevka alatt bekeritett ukran kormanyerok felszamolasa. Sztyepanovka alatt szinten vissza lett verve a bekeritettek egyik kitoresi kiserlete.

– Melyen a kijevi csapatok hatorszagaban Alekszandrovszk falunal (Krasznaja Talovkatol eszakra) es Makarovonal a felkelok tamadast inteztek ket kijevi hataror-allomas ellen.

– Harcozszknal a felkelok sorozatvetopi megsemmisitettek egy eroditett allast. Debalcevonal – a nemzeti garda egyik parancsnoki harcallaspontjat. Szinten felkelok sorozatvetoi mertek csapast a Sztarobesevonal levo katonai allasokra.

– Ilovajszk alatt az ejszaka folyaman az ukran kormanycsapatokat sajat tuzerseguk apritotta.

– Pervomajszkoje es Torez alatt harccsend volt a nap folyaman (ugy latszik valoban nincsenek tartalekaik a kormanycsapatoknak).

– A felkelok aknavetokkel lottek az este folyaman az ukran kromanycsapatok allasait Luzski, Petrovszkoje, Kutyejnyikovo es Amvroszijevka kornyeken.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....

Kína: Washington célja az ukrán konfliktus elhúzódása

Washington arra törekszik, hogy minél tovább elhúzódjon az ukrajnai konfliktus, hogy meggyengítse Moszkvát - mondta Kína oroszországi nagykövete. A TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán adott interjújában...

Vidáman pezsgőzött Klicskóval Kijevben a német miniszter, most bocsánatot kért

Nancy Faeser német belügyminiszter bocsánatot kért, miután július végi ukrajnai útja során egy pohár pezsgővel a kezében pózolt egy vidám fotón. "Megbántam a fotót" -...