2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Novorossia (Новоро́ссия) augusztus 19-20 – UPDATED

Novorossia (Новоро́ссия)
(augusztus 19-20, osszesites)

Kijev ismet gyozelmi jelenteseket kolt. Immaron az ,Euronews” is bedol a hulyesegeknek. Ma peldaul bejelentettek, hogy ,,a kormanyhadsereg mar felszabaditotta Luganszk egyik negyedet es mar a varosban mennek a harcok”. A valosag ezzel szemben mas.

– Az elmult ket nap alatt a felkelok lelottek egy ujabb vadaszgepet (Luganszk alatt) es ket Mi-24 helikoptert 9Georgijevszkaja).

– Szaur-Mogila alatt (amit Kijev mar legalabb nyolc alkalommal ,,elfoglalt” a hirek szerint) megsemmisult egy ujabb ukran katonai hadoszlop (fotokat beraktam).

– Makejevka palyaudvara elotti teret tuzersegi tamadas erte. 5 civil eletet vesztette. Hogy mi volt ennek az ertelme – ismeretlen, ugyanis 4 kilometeres korzetben sehol sem volt felkelok altal ellenorzott kozuti pont, vagy harcallas.

– Jaszinovitaja alatt a kromanycsapatok ujabb tamadasa ujabb kudarcba fulladt. A tramadas elharitasaban jelentos segitseget nyujtottak a Krasznij Lucs (Kijev szerint szinten ,,felszabaditva” mar legalabb ketszer) es Miuszinszk alol atdobott munkas-miliciak.

– Folytatodik az Amvroszijevka alatt bekeritett ukran kormanyerok felszamolasa. Sztyepanovka alatt szinten vissza lett verve a bekeritettek egyik kitoresi kiserlete.

– Melyen a kijevi csapatok hatorszagaban Alekszandrovszk falunal (Krasznaja Talovkatol eszakra) es Makarovonal a felkelok tamadast inteztek ket kijevi hataror-allomas ellen.

– Harcozszknal a felkelok sorozatvetopi megsemmisitettek egy eroditett allast. Debalcevonal – a nemzeti garda egyik parancsnoki harcallaspontjat. Szinten felkelok sorozatvetoi mertek csapast a Sztarobesevonal levo katonai allasokra.

– Ilovajszk alatt az ejszaka folyaman az ukran kormanycsapatokat sajat tuzerseguk apritotta.

– Pervomajszkoje es Torez alatt harccsend volt a nap folyaman (ugy latszik valoban nincsenek tartalekaik a kormanycsapatoknak).

– A felkelok aknavetokkel lottek az este folyaman az ukran kromanycsapatok allasait Luzski, Petrovszkoje, Kutyejnyikovo es Amvroszijevka kornyeken.

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó