2022, augusztus 9.
30 C
Budapest
20.8 C
Moszkva
Array

Az első regiment új-generációs S-5OO-as légvédelmi rakétarendszer lefedi Moszkvát és Oroszország közepét

Az első regiment S-5OO-as légvédelmi rakétarendszer lefedi Moszkvát és Oroszország közepét, nyilatkozta Andrei Demin vezérőrnagy, a légvédelmi és rakétacsapatok főparancsnoka.

“Biztos vagyok benne, hogy a végső fejlesztés, finomhangolás és tesztelés után, az első regiment S-5OO-as csoport szolgálatba fog lépni, lefedni Moszkvát és Oroszország közepét” – mondotta Demin a riportereknek azt követően, hogy részt vett a katonai gyakorlatukon az Ashuluk katonai teszt bázison.

Korábban jelentették, hogy az egységek az S-3OO és S-4OO-as légvédelmi rendszerek részvételével együtt megtartott nagyszabású hadgyakorlat keretében, légvédelmi és rakétaerők kombinált együttműködésével kerültek tesztelésre az Ashuluk gyakorló-támaszponton az Astrakhan régióban.

Az S-5OO Prometheus az orosz légvédelmi rendszer legújabb tagja, a JSC ALMAZ-ANTEY fejlesztette ki, mint új-generációs légvédelmi rakétarendszer, melyben alkalmazzák az új elvet, mely szerint a egyszerre képes elpusztítani ballisztikus rakétákat és aerodinamikai célpontokat is.

A fegyver elsődleges célja egy olyan komplex védelmi rendszer megalkotása volt, ami egyaránt használható: közepes hatótávolságú rakéták ellen, hiperszónikus rakéták és hiperszónikus cirkáló rakéták ellen, UAV-ok ellen, alacsony pályájú műholdak ellen és hiperszónikus vadászgépek által indított űr-fegyverek ellen is, valamint képessége van drónok elpusztítására és hiperszónikus orbitális (föld körüli pályára állított) platformok megsemmisítésére.

 

Pravda.ru

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz cirkálórakéták megsemmisítették a HIMARS és M777-es lőszerraktárt Uman közelében

Orosz cirkálórakéták megsemmisítettek egy raktárt, amelyben lövedékeket tárolta az amerikai HIMARS és M777-es ágyúkhoz a cserkaszi régióban - közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal. "Nagy...

Ukrajna leállította az EU-ba irányuló olajszállításokat

Ukrajna leállította az orosz kőolaj tranzitját Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába - írja a RIA Novosztyi. "A Transnyefty megerősítette, hogy az Ukrtransznafta augusztus 4-én leállította az...

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...