2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Az első regiment új-generációs S-5OO-as légvédelmi rakétarendszer lefedi Moszkvát és Oroszország közepét

Az első regiment S-5OO-as légvédelmi rakétarendszer lefedi Moszkvát és Oroszország közepét, nyilatkozta Andrei Demin vezérőrnagy, a légvédelmi és rakétacsapatok főparancsnoka.

“Biztos vagyok benne, hogy a végső fejlesztés, finomhangolás és tesztelés után, az első regiment S-5OO-as csoport szolgálatba fog lépni, lefedni Moszkvát és Oroszország közepét” – mondotta Demin a riportereknek azt követően, hogy részt vett a katonai gyakorlatukon az Ashuluk katonai teszt bázison.

Korábban jelentették, hogy az egységek az S-3OO és S-4OO-as légvédelmi rendszerek részvételével együtt megtartott nagyszabású hadgyakorlat keretében, légvédelmi és rakétaerők kombinált együttműködésével kerültek tesztelésre az Ashuluk gyakorló-támaszponton az Astrakhan régióban.

Az S-5OO Prometheus az orosz légvédelmi rendszer legújabb tagja, a JSC ALMAZ-ANTEY fejlesztette ki, mint új-generációs légvédelmi rakétarendszer, melyben alkalmazzák az új elvet, mely szerint a egyszerre képes elpusztítani ballisztikus rakétákat és aerodinamikai célpontokat is.

A fegyver elsődleges célja egy olyan komplex védelmi rendszer megalkotása volt, ami egyaránt használható: közepes hatótávolságú rakéták ellen, hiperszónikus rakéták és hiperszónikus cirkáló rakéták ellen, UAV-ok ellen, alacsony pályájú műholdak ellen és hiperszónikus vadászgépek által indított űr-fegyverek ellen is, valamint képessége van drónok elpusztítására és hiperszónikus orbitális (föld körüli pályára állított) platformok megsemmisítésére.

 

Pravda.ru

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó