2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Nosztalgiáztak ma a “békés” ukrán “demokraták”

Lvov ( Lemberg ), a nacionalisták több százan vonultak volt az Ukrán Felkelő Hadsereg megalapításának 72. évfordulója alkalmából. 

Bandera követőit alaposan felkészítették – UPA harcosoknak beöltözve, alakzatban, a puskával a vállon, így vonultak Lviv (Lvov/Lemberg) utcáin. Természetesen, ordítva ismételve a kedvenc mantrát: “Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség hősöknek! “.

A résztvevők szerint a felvonulás, a tiszteletadás formája Ukrán Felkelő Hadseregnek , „akiktől sokat örököltek nagyszülők által”. Elképesztő, hogy milyen gondosan tartotta Sztepan Bandera emlékét sok Lviv-i család! Valamint egy olyan szervezetét, amely megakadályozta a Vörös Hadsereg a nyugati irányba való haladását, és abbéli félelmükben, hogy a helyi lakosság támogatja (ti. a Vörös Hadsereget ), kiírtottak egész falvakat.

 Ukrán Felkelő Hadsereg, 1942 október 14-én jött létre és elsősorban Nyugat-Ukrajnában működött, a nácik oldalán. A 72. évforduló ünneplésére az egységek összegyűltek számos városban, többek között Kijevben és Harkovban.

Videó:
http://youtu.be/OJ7bIgi5ITg

Forrás:
http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201410131752-9nqu.htm

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó