2022, május 22.
16 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Hiredetés

Nikolics: Szerbia örökre hálás lesz Oroszországnak és Putyin elnöknek

Tomiszlav Nikolics Szerbia elnöke köszönetet mondott Oroszországnak, hogy támogatta hazája érdekeit a nemzetközi színtéren – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az előttünk álló kihívások ma nem jelentéktelenebbek, mint azok, amelyekkel nagy és bölcs elődeink küzdöttek – mondta Nikolics Szentpéterváron, Szerbia tiszteletbeli konzulátusának megnyitóján. Oroszország és Szerbia sok emberéletet áldozott azért, hogy most szabad világban élhessünk – mondta.

A szerb elnök szerint a különböző konfliktusok tépdelte modern világ csak akkor lehet biztonságos, ha az országok és népek tisztelik egymást.

Szerbia örökre hálás lesz Oroszországnak és elsősorban Putyin elnöknek őszinte támogatásáért területi integritásunk megőrzésében és nemzeti érdekeink védelméért a nemzetközi színtéren – mondta Nikolics.

Vlagyimir Putyin egy nagyon éles elméjű ember, aki garantálja országa polgárainak a békés jövőt – tette hozzá a szerb elnök. Ma ő az egyetlen jelzőfény azoknak az embereknek, aki nem elég erősek és akik erőszakos fenyegetésekkel néznek szembe. Ő játsza a legfontosabb szerepet a globális terrorizmus elleni harcban – tette hozzá a szerb államfő.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS