2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

Nikolics: Szerbia örökre hálás lesz Oroszországnak és Putyin elnöknek

Tomiszlav Nikolics Szerbia elnöke köszönetet mondott Oroszországnak, hogy támogatta hazája érdekeit a nemzetközi színtéren – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az előttünk álló kihívások ma nem jelentéktelenebbek, mint azok, amelyekkel nagy és bölcs elődeink küzdöttek – mondta Nikolics Szentpéterváron, Szerbia tiszteletbeli konzulátusának megnyitóján. Oroszország és Szerbia sok emberéletet áldozott azért, hogy most szabad világban élhessünk – mondta.

A szerb elnök szerint a különböző konfliktusok tépdelte modern világ csak akkor lehet biztonságos, ha az országok és népek tisztelik egymást.

Szerbia örökre hálás lesz Oroszországnak és elsősorban Putyin elnöknek őszinte támogatásáért területi integritásunk megőrzésében és nemzeti érdekeink védelméért a nemzetközi színtéren – mondta Nikolics.

Vlagyimir Putyin egy nagyon éles elméjű ember, aki garantálja országa polgárainak a békés jövőt – tette hozzá a szerb elnök. Ma ő az egyetlen jelzőfény azoknak az embereknek, aki nem elég erősek és akik erőszakos fenyegetésekkel néznek szembe. Ő játsza a legfontosabb szerepet a globális terrorizmus elleni harcban – tette hozzá a szerb államfő.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...