2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Nikolics: Szerbia örökre hálás lesz Oroszországnak és Putyin elnöknek

Tomiszlav Nikolics Szerbia elnöke köszönetet mondott Oroszországnak, hogy támogatta hazája érdekeit a nemzetközi színtéren – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az előttünk álló kihívások ma nem jelentéktelenebbek, mint azok, amelyekkel nagy és bölcs elődeink küzdöttek – mondta Nikolics Szentpéterváron, Szerbia tiszteletbeli konzulátusának megnyitóján. Oroszország és Szerbia sok emberéletet áldozott azért, hogy most szabad világban élhessünk – mondta.

A szerb elnök szerint a különböző konfliktusok tépdelte modern világ csak akkor lehet biztonságos, ha az országok és népek tisztelik egymást.

Szerbia örökre hálás lesz Oroszországnak és elsősorban Putyin elnöknek őszinte támogatásáért területi integritásunk megőrzésében és nemzeti érdekeink védelméért a nemzetközi színtéren – mondta Nikolics.

Vlagyimir Putyin egy nagyon éles elméjű ember, aki garantálja országa polgárainak a békés jövőt – tette hozzá a szerb elnök. Ma ő az egyetlen jelzőfény azoknak az embereknek, aki nem elég erősek és akik erőszakos fenyegetésekkel néznek szembe. Ő játsza a legfontosabb szerepet a globális terrorizmus elleni harcban – tette hozzá a szerb államfő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó