2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva
Array

Moszkva: Washington gátolja az orosz projektek finanszírozását

Utasításba kapták a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF), a Világbanknál és más nemzetközi pénzügyi szervezeteknél dolgozó amerikai tisztségviselők, hogy gátolják az oroszországi vonatkozású projektek finanszírozását – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

“Sajnálattal kísérjük figyelemmel azt, ahogyan Washington folytatja a kétoldalú kapcsolatok rombolását. Gyakorlatilag minden nap hallunk arra vonatkozó fenyegetéseket, hogy tovább bővítik a szankciókat és azokat a felhívásokat, hogy a nemzetközi közösség is ezen az úton haladjon” – hangoztatta.

Zaharova szerint Washington nem rejti véka alá, hogy szankciós politikájának fő célja az orosz gazdaságnak való károkozás.

Megismételte, hogy a Pentagon “aktívan növeli jelenlétét az Oroszországi Föderáció határai mentén”, és kijelentette, hogy az Egyesült Államokban a “legfelülről eredő” oroszfóbiás propaganda kezdi túllépni a mértéket.

A szóvivő szerint hamisak az Egyesült Államokban végrehajtott orosz hackertámadásokra vonatkozó állítások, mert ezeket a hackereket senki nem látta, de az ő segítségükkel “beleverik az amerikai polgárok fejébe, hogy ellenségként tekintsenek Oroszországra”, és az egyik amerikai párt szavazatokhoz akar jutni az elnökválasztási kampányban.

“A Fehér Házban minden lehetőséget felhasználnak az Oroszországra való nyomásgyakorlásra” – mondta.

John Kerry amerikai külügyminiszter szavaira reagálva, melyek szerint az Egyesült Államok válaszolni fog az amerikai intézmények elleni állítólagos hackertámadásokra, kifejezte Oroszország reményét, hogy Washingtonban felülkerekedik a józan ész, és Amerika nem kezd globális kibernetikai konfliktusba Moszkvával.

Zaharova megerősítette, hogy Oroszország nyitott a párbeszédre az Egyesült Államokkal a kibernetikai fenyegetések ügyében. Kifejezte Moszkva reményét, hogy Washington felhagy a “felégetett föld” politikájával a nemzetközi kapcsolatokban.

Mint mondta, Moszkva bízik benne, hogy az új amerikai kormányzat “okosabb lesz az előzőeknél”. MTI

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...