2024, március 3.
15.8 C
Budapest
4.3 C
Moszkva

Az ukránok szerint az oroszok civileket mészároltak Bucsában, de előtte humanitárius segélyt adtak nekik? (+képek) +18

Az ukrán fővárostól, Kijevtől mintegy 30 kilométerre északnyugatra fekvő Bucsát a február 24-én elindított hadművelet első napjaiban foglalták el az orosz csapatok, majd a város polgármestere március 31-én videóüzenetben közölte, hogy az ukrán erők visszafoglalták a települést.

Ne, még most ne akadj fenn az 4 napos különbségen, még visszatérünk rá.

Az oroszok távozása után a helyi hatóságok beszámolói szerint több száz meggyilkolt civil holttestére bukkantak. Az ukránok szerint a távozó oroszok mészárolták le a civileket, és a holttestekről képeket és videókat is megosztottak, amelyek villámgyorsan bejárták a nyugati sajtót. A képeken jól láthatóak a holttestek mellett az orosz hadsereg által szállított humanitárius segély, így az ukránok azt akarják a világgal elhitetni, hogy az orosz azokat a civileket “mészárolják” akiknek segélyszállítmányt visznek.

Véletlen lenne, hogy Zelenszkij elnöknek most ismét van oka virtuálisan világ körüli turnéra indulni és Oroszország teljes elszigetelését követelni a nemzetközi közösségtől?

Orosz humanitárius segélyek a holttestek mellett:

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén szerette volna megvitatni az ügyet

Az orosz hadsereg vasárnap tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy az Ukrajna és a Kijev-barát médiumok által szolgáltatott bizonyítékok napokkal az orosz csapatok kivonulása után érkeztek. A város polgármestere nem tett említést atrocitásokról, amikor március 31-én az orosz kivonulást ünnepelte – mutatott rá a minisztérium.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Moszkva az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén szerette volna megvitatni az állításokat, de az erre vonatkozó felhívást Nagy-Britannia, amely jelenleg a nemzetközi biztonsági testület elnöki tisztét tölti be, visszautasította.

Az orosz védelmi tárca is megszólalt az ügyben:

Egyetlen helyi lakos sem szenvedett el erőszakos cselekményeket az alatt az idő alatt, amíg ez a település az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állt. Az orosz katonák 452 tonna humanitárius segélyt szállítottak és osztottak szét a kijevi régió lakosai között.

A város kijáratait nem zárták el. Minden helyi lakos szabadon elhagyhatta a települést északi irányba, többek között a Belorusz Köztársaságba. Az ukrán csapatok éjjel-nappal nehéztüzérséggel, harckocsikkal és több rakétavetővel lőtték a város déli külterületeit, köztük lakónegyedeket.

❗️ Különösen szeretnénk kiemelni, hogy az orosz egységek már március 30-án, az Oroszország és Ukrajna közötti törökországi személyes tárgyalási fordulót követő napon teljesen kivonultak Bucsából.

Sőt, március 31-én Bucsa polgármestere, Anatolij Fedoruk egy videoüzenetben megerősítette, hogy a városban nem tartózkodik orosz katona, de arról nem tett említést, hogy az utcán lelőtték volna a megkötözött kezű helyieket.

Ezért nem meglepő, hogy a bucsai úgynevezett “bűncselekmények bizonyítékai” csak a 4. napon jelentek meg, amikor az ukrán SzBU tisztjei és az ukrán televízió képviselői megérkeztek a városba.

Különös aggodalomra ad okot az a tény, hogy azoknak az embereknek a holttestei, akiknek a képeit a kijevi rezsim nyilvánosságra hozta, legalább négy nap elteltével nem hullamerevek, nincsenek rajtuk jellegzetes hullafoltok, és a sebeikben nincs alvadt vér.

Mindez cáfolhatatlanul megerősíti, hogy a bucsai fotók és videók a kijevi rezsim újabb produkciója a nyugati média számára, ahogyan Mariupolban a szülészeti kórházzal, valamint más városokban is történt.

Zelenszkij máris turnéra indult a hírrel és fenyeget

“Minél tovább halogatja az Oroszországi Föderáció a csúcstalálkozót, annál rosszabb lesz az neki” – hangoztatta Zelenszkij. Kifejtette, hogy minden nap ugyanis, amikor ukrán csapatok felszabadítanak egy területet, láthatóvá válik, mit tettek ott az orosz katonák. Az elnök szavai szerint nap mint nap találnak megölt vagy megkínzott embereket azokon a településeken, amelyeket visszavesznek az orosz erőktől.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó: mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért

Mindent meg kell tenni a NATO és Oroszország közötti konfliktus elkerüléséért - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó...

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...
spot_img

Videó