2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Németország bezár négy orosz főkonzulátust

Az öt orosz főkonzulátus közül csak egy fog tovább működni Németországban – közölte Christopher Burger, a német külügyminisztérium szóvivője.

“Egy konzulátus és a berlini orosz nagykövetség működhet” – mondta.

Kifejtette, hogy az intézkedés válasz Moszkva követelésére, hogy 350 főre csökkentsék a német diplomáciai képviselet létszámát. A diplomaták az év végéig kapnak időt arra, hogy befejezzék tevékenységüket.

Így Németország is bezárja kalinyingrádi, novoszibirszki és jekatyerinburgi konzulátusát. Csak a moszkvai és a szentpétervári konzulátus marad nyitva.

Az orosz külügyminisztérium nyilatkozatot fog tenni az ügyben – közölte Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője a RIA Novosztyival.

Berlin április végén több mint 20 orosz diplomatát utasított ki az országból, Moszkva válaszul kiutasította a német nagykövetség tisztviselőit, és követelte azt is, hogy korlátozzák az oroszországi német intézményekben dolgozók maximális létszámát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó