2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Putyin orosz elnök Törökországba látogathat Erdogan beiktatása után

Vlagyimir Putyin orosz elnök Törökországba látogathat Recep Tayyip Erdogan államfő beiktatása után. Erről a TASZSZ orosz hírügynökség számolt be egy jól értesült ankarai forrásra hivatkozva.

A forrás szerint, ha egy ilyen látogatásra sor kerül, az államfők a találkozó során az ukrajnai konfliktust és a gabonamegállapodást fogják megvitatni.

Korábban Hande Firat, a Hürriyet tudósítója arról számolt be, hogy az orosz és az ukrán államfő, Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij Recep Tayyip Erdogan beiktatásának után Törökországba érkeznek.

Az újságíró közölte, hogy a beiktatásra nagyszámú külföldi vezető tervezi a részvételt, Vlagyimir Putyin pedig “külön és magánlátogatást” tesz, majd ezután az ukrán elnök érkezik Törökországba.

Az orosz elnök sajtótitkára, Dmitrij Peszkov a maga részéről azt mondta, hogy a két állam vezetői belátható időn belül találkozót terveznek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó