2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Az orosz pénzügyminiszter közölte a BRICS Bank céljait

Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter a BRICS-országok New Development Bankjában (NDB) rejlő lehetőségekről beszélt, amikor kedden Sanghajban részt vett az NDB nyolcadik éves ülésének megnyitóján.

Az NDB jelenlegi célja a kapcsolatok és az infrastruktúra bővítése az egész szövetségben, valamint a tagállamok életminőségének javítása – jelentette ki az orosz miniszter.

“A BRICS feladata az egyesítés, nem pedig a megosztás. Ezért amikor a BRICS-országok az NDB létrehozásáról döntöttek, egyetlen egyszerű célt követtünk: egy pénzügyi intézményt létrehozni a fejlődő országok számára, hogy mindannyiunknak legyen egy további eszközünk a közös fejlesztési programunk támogatására” – mondta Sziluanov.

Sziluanov szerint a banknak olyan területekre kell összpontosítania, mint a technológiaátadás megkönnyítése és az innováció előmozdítása, valamint az élelmiszer- és energiabiztonsági problémák megoldása, a fenntartható infrastruktúra fejlesztése és a fejlesztési potenciál megteremtése.

Fontos, hogy az NDB nyitott maradjon új tagok felvételére és az összes nemzetközi szervezettel való együttműködésre – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

A sanghaji székhelyű NDB-t 2014-ben alapította Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika, és egy évvel később hivatalosan is megnyitotta kapuit. Később csatlakozott hozzá Banglades, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom. Uruguay az NDB-hez való csatlakozási folyamatban van, és Szaúd-Arábia is tárgyalásokat folytat a tagságról – jelentette a Financial Times a múlt héten.

A bank honlapja szerint az NDB eddig 33 milliárd dollárt nyújtott kölcsön több mint 96 projektre az öt alapító tagországban.

Dilma Rousseff, az NDB elnöke és Brazília korábbi elnöke kedden azt mondta, hogy a bank szorosabb együttműködésre törekszik más multilaterális és nemzeti bankokkal. Arra is törekedni fog, hogy több projektet finanszírozzon helyi valutában, hogy megvédje a hitelfelvevőket az ingadozásoktól – jegyezte meg.

Hétfőn az NDB bejelentette, hogy 8,5 milliárd jüan (1,23 milliárd dollár) értékű pandakötvényt bocsát ki a kínai bankközi kötvénypiacon, amelynek célja fenntartható fejlesztési projektek finanszírozása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó