2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

Német és lengyel zsoldosok lembergi bázisára mért csapást az orosz hadsereg

Az orosz fegyveres erők rakétacsapással semmisítettek meg nagyszámú lengyel és német zsoldost Lembergben – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Megerősített adatok szerint július 6-án Lviv (Lemberg) városában az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek akadémiája területén nagy hatótávolságú tengeri indítású precíziós fegyverekkel végrehajtott csoportos csapás eredményeként megsemmisítettek nagyszámú lengyel és német zsoldost, akik ott állomásoztak” – pontosította a minisztérium.

Összesen a különleges katonai művelet során az orosz hadsereg mintegy 4990 külföldi harcost semmisített meg. További 4910 zsoldos elmenekült a hadműveleti területekről, majd elhagyva Ukrajnát is.

“Az Oroszországi Föderáció fegyveres erői folytatják a külföldi zsoldosok célzott megsemmisítését Ukrajna területén” – hangsúlyozta a katonai tárca.

Mint az orosz védelmi minisztériumban közölték, a mozgósítási tervek kudarcának hátterében és az ukrán erők nagy veszteségeinek elrejtése érdekében Kijev fokozta a zsoldosok toborzását. Legtöbbjüket az Egyesült Államokban és Kanadában toborozzák, többek között a CIA segítségével, valamint Ázsiában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten, beleértve az USA által ellenőrzött szíriai területeket is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó