2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Nem hétköznapi születésnapi ajándékot adott Putyinnak a belarusz elnök

Vlagyimir Putyin szokatlan ajándékot, egy traktort kapott születésnapi ajándékként Alekszandr Lukasenko belarusz elnöktől. Az orosz államfő pénteken töltötte be 70. életévét.

Lukasenkót megkérdezték, mit ad Putyinnak, amikor megérkezett a szentpétervári Konsztantyinovszkij-palotába a Független Államok Közössége (FÁK) vezetőinek informális csúcstalálkozójára.

“Egy traktort” – mondta az újságíróknak. “Olyan, amilyenen én is dolgozom, Belaruszban. A legjobb. Kézzel szerelik össze.”

A “Belarusz” traktorok ikonikus négykerekű járművek, amelyeket a Minszki Traktorgyár az 1950-es évek óta gyárt. Ez az egyik legismertebb fehérorosz márka, és a járműveket világszerte mintegy 100 országba értékesítik.

A Putyin traktorjáról szóló ajándékutalványt később egy Lukasenko sajtószolgálatához kapcsolódó Telegram-csatornán tették közzé. A traktor egy Belarus-1523.3 modell, amely több mint hat tonnát nyom és 150 lóerővel büszkélkedhet.

Lukasenko szerint Putyin traktorja vetőmagvetésre alkalmas berendezéssel van felszerelve.

“Kenyeret vagy valami mást fogunk vetni, és amikor megnő, elküldjük [Andrzej] Duda lengyel elnöknek és [Mateusz] Morawiecki miniszterelnöknek, Európába, hogy ne éhezzenek” – viccelődött.

Nem ez az első alkalom, hogy a belarusz vezető trollkodik szomszédjaival az EU-ban az ukrajnai konfliktus miatt Brüsszel által Moszkvára kivetett szankciók következményei miatt kialakult gazdasági és energetikai problémák miatt.

A múlt hónapban egy videó jelent meg az interneten, amelyen Lukasenko tűzifát aprított, és azt ígérte, hogy azt Európába szállítja. Fontos, hogy Duda és Morawiecki “ne fagyjon meg” ezen a télen – állította. “Ők a szomszédaink. Talán észhez térnek”.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó