2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Videón a fát aprító Lukasenko: ne hagyjuk, hogy Európa megfagyjon

Alekszandr Lukasenko belarusz elnökről készült felvétel, amint fát aprít, amelyet a fenyegető energiaválság közepette ígért az EU-nak. A videót szerdán osztották meg a közösségi médiában.

“Ne hagyjuk, hogy Európa megfagyjon. Segítsünk testvéreinknek, talán egyszer ők is segítenek nekünk” – mondta Lukasenko a sajtószolgálatához kapcsolódó Telegram-csatornán közzétett felvételen.

“Ez jó kis tűzifa” – jegyezte meg, miközben egy nagy fenyőrönköt vágott fel fejszével.

A jelenlegi helyzetben Európa nem válogathat a fűtéshez használt fa fajtájában, hiszen “a legfontosabb számukra, hogy valahogyan felmelegedjenek” – mondta Lukasenko.

“Gondoskodnunk kell arról, hogy a gazdák és a munkások kapjanak, de a gazdagok ne”.

Az is fontos, hogy Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki miniszterelnök “ne fagyjon meg” ezen a télen – tette hozzá.

“Ők a szomszédaink. Talán észhez térnek”.

A lengyel kormány vezetői keményen bírálták Lukasenkót. Varsó támogatta a 2020-as és 2021-es belarsz kormányellenes tüntetéseket.

Moszkvát és szoros szövetségese, Minszket kemény nyugati szankciókkal sújtották, miután Oroszország február végén katonai műveletet indított Ukrajnában.

Ezek a korlátozások nagyrészt visszafelé sültek el, jelentős visszaesést okozva az Európába irányuló orosz olaj- és gázszállításokban, és az EU-t az energiaválság szélére sodorva. Ausztriában, Csehország és más országokban az emberek az elmúlt hetekben az utcára vonultak, követelve, hogy vezetőik csökkentsék a magasra szökő energiaárakat, és találjanak módot arra, hogy idén télen fűteni tudják otthonaikat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...