2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Nebenzja megismételte, hogy a dnyipropetrovszki tragédia Ukrajna hibája

Az ukrajnai Dnyipropetrovszkban nemrég lezuhant rakétát az ukrán légvédelem lőtte le, amelyet a nemzetközi jogot megsértve egy lakónegyedben telepítettek – közölte Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának keddi ülésén elmondta, hogy a nyugati országok küldöttei elmulasztották megemlíteni “az események valós hátterét, amelyet többek között ukrán tisztviselők szolgáltattak. ”

“Egy orosz rakétát, amely egy energetikai infrastrukturális létesítményt célzott, az ukrán légvédelem leterített. Mivel a légvédelmi indítóállást a nemzetközi humanitárius jog normáival ellentétben, amelyekkel önök annyira törődnek, egy lakónegyedben helyezték el, a rakéta egy lakóházra zuhant. A többit önök is tudják” – mondta Nebenzja.

“Ha az ukrán hatóságok figyelembe vették volna a nemzetközi humanitárius jogot [nemzetközi humanitárius jog], akkor ez a tragédia soha nem történt volna meg”.

“Sajnáljuk, hogy önök közül senki nem mondta egy szóval sem, hogy elítéli az ukrán fegyveres erők Donyeck elleni, szinte megállás nélküli csapásait, amelyek szintén embereket ölnek. Ebben az esetben azonban a kijevi rezsim szándékosan olyan lakónegyedeket vesz célba, ahol nincsenek katonai létesítmények. Erről a donyecki lakosok többet fognak mondani egy találkozón, amelyet péntekre hívunk össze” – tette hozzá az orosz diplomata.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....