2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

NATO vadászgép követte az orosz védelmi miniszter repülőjét (videó)

A Balti-tenger felett egy a NATO légierejéhez tartozó Eurofighter vadászgép követte Szergej Sojgu orosz védelmi-miniszter repülőgépét, amely Kalinyingrádba tartott – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség. A miniszter gépét, amely a Balti-tenger semleges vizei felet repült egy Szuhoj Szu-27-es elfogó vadászrepülőgép is kísért.

Az Eurofighter két kilométeres távolságból követte Sojgu gépét – közölte a Ria Novosztyi tudósítója, aki szintén a miniszter repülőjén utazott. Az orosz védelmi miniszter repülőgépe rendben megérkezett Kalinyingrádba.

Szergej Sojgu azért érkezett a régióba, hogy ellenőrizze a Kalinyingrád városon kívül található cskalovszki katonai repülőtér rekonstrukcióját.

A Kalinyingrádi terület, Oroszország exklávéja Kép: Yandex

A NATO és Oroszország kapcsolata 2014-ben az ukrán válság kirobbanásával romlott meg. Az Egyesült államok, az Európai Unió és szövetségeseik azzal vádolták meg Oroszországot, hogy beavatkozott Ukrajna belügyeibe. Moszkva többször cáfolta a vádakat, megjegyezve, hogy a NATO összevont csapatokat és katonai felszereléseket Oroszország határainál, amelyek provokációnak minősülnek- ellentétesek a korábbi megállapodásokkal és destabilizálja a régiót.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó