2024, február 28.
14.7 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

NATO-főtitkár: elhúzódó ukrajnai konfliktusra kell felkészülnünk

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felkészülésre szólított fel az elhúzódó ukrajnai konfliktusra. Ezt az állami irányítású brit BBC-nek adott interjújában mondta, amelyet a RIA Novosztyi szemlézett.

“Hosszú útra kell felkészülnünk, mert, mint azt észrevették, Oroszországnak nem áll szándékában feladni fő célját, az Ukrajna feletti ellenőrzés megteremtését” – mondta a katonai szövetség vezetője.

Véleménye szerint Kijevnek nagy szüksége van a hosszú távú katonai támogatásra ahhoz, hogy az ukrán hatóságok feltételei szerinti békeszerződést köthessen.

“Tudjuk, hogy Oroszország mozgósította és feltöltötte a hadsereg sorait, a mozgósítottak közül sokakat most képeznek ki” – mondta Stoltenberg.

Zelenszkij decemberben azt mondta, hogy az orosz csapatoknak az 1991-es határokig történő visszavonása az egyetlen módja az ukrajnai ellenségeskedések befejezésének.

A krími parlament elnöke, Vlagyimir Konsztantyinov a nyilatkozatot kommentálva annak a véleményének adott hangot, hogy a politikusnak nincs szüksége a békére az országban. A RIA Novosztyinak a politikus azt mondta, hogy ha vissza akar térni 1991-be, akkor nem határokról kell beszélnie, hanem semlegességről és el nem kötelezett státuszról, testvéri kapcsolatokról Oroszországgal – mindarról, amit Kijev tönkretett és a válsághoz vezetett.

Február 24. óta különleges katonai művelet folyik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin végső céljának a Donbassz felszabadítását és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtését nevezte. Ennek fényében az USA és NATO-szövetségesei több tízmilliárd dollár értékben támogatják Kijevet fegyverszállításokkal. Moszkva többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A Kreml reagált Orbán szavaira: Oroszország nem jelent veszélyt arra, aki nem fenyegeti

Oroszország nem jelent veszélyt azokra államokra, amelyekből nem éri fenyegetés, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatos félelmei alaptalanok - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a...

Zaharova: Ukrajna katasztrofális helyzetben van

A jelenlegi fronthelyzet "szörnyű és katasztrofális" Kijev számára, és ebben a szakaszban semmi sem mentheti meg - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő...

Biden: az EU vezetői halálra vannak rémülve Trump miatt

Joe Biden amerikai elnök "teljesen bizarrnak" minősítette elődje, Donald Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzéseit, miután a republikánus elnökjelölt azt mondta, Washingtonnak nem kellene megvédenie azokat...
spot_img

Videó