2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Moszkvában megkezdték a házi védőoltást

Megkezdődött a mozgásukban korlátozott moszkvai lakosok otthonukban történő beoltása – közölte Marija Rakova polgármester-helyettes kedden újságírókkal.

Rakova közölte, hogy a kísérleti jelleggel elkezdett eljárásra 120 ezer embernek lehet szüksége. Közölte, hogy a védőoltás házi beadásához minden közgazdasági kerületben 66, szakképzett orvosokból és ápolókból álló brigádot hoztak létre.

A vakcinát mínusz 18 fokon, különleges gyógyszerészeti termikus tartályban szállítják. Az oltásra nem kell külön jelentkezni, az érintettekről a szociális ellátószolgálat értesíti a kórházakat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy noha Oroszországban nyugodtabb a járványhelyzet, mint a szomszédos országokban, még nem járt le a maszkviselés ideje.

Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagokat menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója kedden újságíróknak kijelentette, hogy hamarosan megkezdődik a Szputnyik V szerbiai, olaszországi és iráni gyártása, és a kibocsátás Fehéroroszországban és Kazahsztánban “gyakorlatilag már folyik”.

Közölte, hogy Indiában, ahol kedden hagyták jóvá az oltóanyag alkalmazását, öt cégnél nyárra havi 50 millió adagra futhat fel a termelés. Mint mondta, az RFPI 10 országban 20 vállalattal szerződött le a gyártásra.

Az orosz operatív törzs által kedden közzétett hivatalos adatok szerint Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8173-mal 4 657 883-ra emelkedett.

A napi növekmény 0,18 százalék, az új esetek 12,8 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 272 506-ra csökkent, a halálos áldozatoké 338-cal 103 601-re, a felépülteké pedig 9611-gyel 4 281 776-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 124,1 millió, az elmúlt napokban pedig mintegy 193 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 500 732 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó