2022, október 3.
13.3 C
Budapest
13.2 C
Moszkva

Moszkva reméli, hogy Szudán új kormánya jóváhagyja az orosz katonai támaszpont létesítését

Moszkva reméli, hogy Szudán új kormánya jóváhagyja az afrikai országban létesítendő orosz katonai támaszpontról szóló megállapodást – közölte szerdán Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes, az orosz elnök közel-keleti és afrikai különmegbízottja.

“Ott [Szudánban] kormányváltás történt, de az új parlament még nem alakult meg” – mondta Bogdanov. “Ezért reméljük, hogy amint Szudánban megalakul az új parlament, azután az orosz katonai bázisról szóló megállapodást megfontolják, majd jóváhagyják”.

2020 december elején jelentették be, hogy Oroszország és Szudán megállapodást írt alá egy orosz haditengerészeti logisztikai bázis létesítését Szudánban. A haditengerészeti logisztikai bázist javítások elvégzésére, utánpótlásra és az orosz hadihajók legénységének pihenésére tervezik.

A haditengerészeti támaszpontról szóló dokumentum szerint a létesítmény személyzete nem haladhatja meg a 300 főt. Egyszerre legfeljebb négy orosz hadihajó tartózkodhat a bázison – olvasható a megállapodásban.

Muhammad Othman al-Husszein szudáni vezérkari főnök a Blue Nile TV csatornának adott júniusi interjújában azt mondta, hogy “folyamatban van a korábbi szudáni és orosz kormány között a Vörös-tenger szudáni partjainál lévő orosz katonai projektről aláírt megállapodás felülvizsgálata”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban. "Ukrajnának drónokra van...

Kissinger: nem lenne bölcs dolog felvenni Ukrajnát a NATO-ba

Nem volt bölcs Washington azon kísérlete, hogy a Szovjetunió összeomlása után Ukrajnát a NATO-ba integrálja - jelentette ki pénteken Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A...