2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Két orosz Tu-22M3-as hadászati bombázó repült át a Belarusz légtéren, hogy ellenőrizze a légvédelmet

Két orosz Tu-22M3-as típusú szuperszonikus hadászati bombázó az orosz és a belarusz fegyveres erők parancsnokságaival gyakorolták az együttműködést és ellenőrizték az Orosz-Belarusz Államszövetség légvédelmét – jelentette szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium közölte, hogy az orosz légierő két Tu-22M3-as bombázója járőrözést végzett a belarusz légtérben.

“A repülés során a repülőgépek gyakorolták az orosz és a Belarusz Köztársaság fegyveres erőinek földi parancsnokságával való együttműködést” – áll a közleményben.

A védelmi tárca közölte, hogy az orosz repülőgépek részt vettek az államszövetség integrált regionális légvédelmi rendszerének ellenőrzésében is.

A légvédelmi ellenőrzést a belarusz légierő és légvédelem parancsnokának irányításával hajtották végre – közölték.

“Minden kijelölt feladatot maradéktalanul teljesítettek” – hangsúlyozta az orosz védelmi minisztérium, megjegyezve, hogy a Tu-22M3-as típusú szuperszonikus hadászati bombázók visszatértek az oroszországi bázisukra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó