2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Moszkva megerősítette: Leopard harckocsit és Bradley harcjárművet zsákmányoltak (videó)

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen állítása szerint orosz katonák Zaporozsjei területen a NATO által szállított páncélosokat vizsgálják, amelyeket az ukrán erőktől zsákmányoltak.

A kedden közzétett videón látszólag egy izgatott orosz katona látható, amint több sérült felszerelés, köztük egy német gyártmányú Leopard 2 harckocsi és egy amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjármű körül járkál. Megjegyezte, hogy néhányuk motorja még működik.

“Ez a fegyver nem is olyan ijesztő, mint amilyennek látszik” – hallani, ahogy a férfi mondja.

A minisztérium, amely megosztotta a felvételt a közösségi médiában, a nyugati járműveket “trófeáinknak” nevezte, és azzal érvelt, hogy az állapot, amelyben megtalálták őket, “a bevetés gyors ütemét és a harcképes eszközök elhagyását jelzi az ukrán fegyveres erők részéről”.

+18 A Telegram-csatornánkon közöltük a teljes felvételt, ahol az ukrán katonák holttestei is látható.

Miközben Kijev az Oroszország elleni ellentámadásra készült, a nyugati országok páncélozott járművek tucatjaival, köztük harckocsikkal látták el őket. Ukrán tisztviselők, köztük Olekszij Reznyikov védelmi miniszter, az adományozott “páncélosokat” úgy hirdette, mint amelyek megváltoztattják a konfliktus menetét.

A hadművelet végül a múlt héten indult el, és eddig nem hozott drámai változásokat a frontvonalon. Moszkva azt állítja, hogy meghiúsított minden ukrán kísérletet arra, hogy áttörje védelmi vonalait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó