2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Moszkva kiutasította az északmacedón követség egyik munkatársát

Nemkívánatos személynek nyilvánította a moszkvai északmacedón nagykövetség egyik alkalmazottját hétfőn az orosz külügyminisztérium.

A moszkvai diplomáciai tárca szerint ez válaszintézkedés volt arra, hogy Szkopje augusztusban hasonló lépést jelentett be az ottani orosz képviselet egyik munkatársa ellen.

Az orosz minisztérium bekérette az északmacedón ideiglenes ügyvivőt, és átadta neki a kiutasításról szóló jegyzéket. Az orosz álláspont szerint az orosz diplomata nemkívánatos személlyé nyilvánítása alaptalan volt.

Olivera Csausevszka-Dimovszka északmacedón ügyvivő június 10-én is kézhez vett egy hasonló jegyzéket az orosz fővárosban. Akkor Moszkva egy Szkopje által májusban bejelentett kiutasításra reagált.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn kifogásolta, hogy Észak-Macedónia folytatja “konfrontatív” irányvonalát, nem törődve azzal, hogy az efféle lépések “kárt okoznak a kétoldalú kapcsolatoknak”.

Szkopje korábban nem bocsátkozott részletekbe a két orosz nagykövetségi alkalmazott kiutasításával kapcsolatban. Csak annyit közölt, hogy akkor jár el ilyen módon, ha egy diplomata a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezménnyel ellentétes dolgot tett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó