2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés

Moszkva: az Egyesült Királyság nem kaphat orosz gázt

A Shell brit energiaipari nagyvállalat nem fog tudni orosz gázt vásárolni London Oroszország-ellenes szankciói miatt – közölte Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtófőnöke szombaton a sajtóval.

“London vezetője akar lenni mindennek, ami oroszellenes. Még Washingtont is meg akarja előzni! Ez az ára!” vázolta Peszkov.

Arra utalt, hogy Nagy-Britannia az egyetlen ország, amely szankciókat vezetett be az orosz Gazprombankkal szemben, amelyen keresztül az orosz földgázért zajló fizetések történnek. Az intézkedés gyakorlatilag megtagadja Nagy-Britanniától, hogy fizessen az orosz gázért.

Putyin március 31-én írt alá egy rendeletet, amely előírja, hogy a “barátságtalan országok” gázvásárlóinak, hogy speciális rubel- és devizaszámlákat kell nyitniuk a Gazprombanknál a gázszállítások kifizetésére. A külföldi valutában átutalt pénzeszközöket a Gazprombanknak kell átutalniuk, amely a tőzsdéken rubelt vásárol, és azt a vevők rubelszámláira utalja, hogy az orosz szállítóknak így teljesítsék a kifizetéseket.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS