2022, május 19.
21.6 C
Budapest
10 C
Moszkva
Hiredetés
Array

Moszkva: a török elnök és családja is az Iszlám Állammal üzletel

Az ország legfőbb vezetése, és Erdogan családja is érintett a szíriai és iraki olaj illegális kitermelésében – ezt állítja az orosz védelmi miniszter. Putyin szerint az orosz gép lelövésével is ezt akarták fedezni. A török felső vezetés és személyesen Recep Tayyip Erdogan államfő, illetve családja is érintett a szíriai és az iraki olaj illegális kitermelésében és Törökországba szállításában – állította Anatolij Antonov orosz védelmi miniszterhelyettes szerdán Moszkvában.

Törökország a legfőbb fogyasztója az iraki és szíriai törvényes tulajdonosoktól ellopott olajnak. A tudomásunkra jutott értesülések szerint ebbe a törvénytelen vállalkozásba az ország legfőbb politikai vezetését, Erdogan elnököt és családját is bevonták – mondta Antonov.

Az orosz védelmi miniszter szerint az olaj hatalmas mennyiségben és ipari méretekben, több ezer teherautóból álló élő olajvezetéken át jut el Törökország területére. Vlagyimir Putyin hétfőn a klímacsúcson tartott tájékoztatóján mondta, hogy Oroszország joggal feltételezheti, hogy a törökök azért lőtték le – légtér sértésre hivatkozva – a Szu-24-es orosz harci gépet, mert így akarták biztosítani az Iszlám Állam illegális olajszállítmányainak zavartalanságát.

A gép lelövése óta az oroszok gazdasági szankciókat fogadtak el Törökországgal szemben, a törökök pedig egy hangfelvétellel akarják bizonyítani, hogy figyelmzették az orosz pilótákat, hogy hagyják el a török légteret.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS